Kööpikän perhe-ennätys säilyi, Leveelahti otti omansa – Heitot 6.3.

Kotimaankatsaus 1.8. – Ronja Ojan TREENIVIDEO

Mörssäri Timo Kööpikän valmentaja ja velipoika Teijo Kööpikkä veisteli nuorten SM-halleissa, että on hyvä olla vielä hetken aikaa maailman paras Kööpikkä.

Sillä hän tarkoitti, että Timo Kööpikkä ei aivan kyennyt rikkomaan hänen halliennätystään 18,84. Kauas se ei kuitenkaan jäänyt, kun Timo päätti hyvän hallikauden omaan halliennätykseen 18,82.

– Talven mittaan yksi kisa meni huonommin kuin viime kauden halliennätys. Vaikka olisihan tuo ennätys saanut olla muutaman sentin parempi, Timo Kööpikkä summasi talvikauttaan.

Kööpikän perheen ulkorataennätys on 18,78 on vielä Teijolla, mutta sen päivät lienevät luetut. Timo Kööpikkä työnsi viime kesänä 18,14, mutta on sittemmin harpponut kehityksessa kukon askelin eteenpäin.

Toiseksi 22-vuotiaiden SM-taistossa työnsi Kuivasjärven Auran Matti Sivonen tuloksella 17,07.

Leveelahti otti omansa vaivatta

Virtain Urheilijoiden Helena Leveelahti ei saanut kropastaan aivan parasta 17-vuotiaiden kuulantyönnössä. Mestaruuden hän nappasi työnnettyään 14,84.

– Aika tasainen kilpailu, odotettua heikompi, heittäjä kertaili.

Kaikkiaan talvikausi on mennyt Leveelahdelta, 16, hyvin. Ennätykset ovat kohentuneet niin kiekoheitossa kuin kuulantyönnössä ja oman ikäluokan mestaruus heltisi molemmissa lajeissa.

– Ringissä työskentely on parantunut koko ajan, mutta kehittämistä riittää, Leveelahti kertaili talven antia kuulantyönnössä.

Limingan Niittomiesten Milla Koski-Vähälä, 16, oli Helsingissä mainiossa vireessä ja nappasi hopeisen mitalin halliennätyksellään 14,65. Omaa halliennätystään kohensi myös kolmanneksi sijoittunut Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Iina-Kaisa Mäkelä, joka työnsi 14,57.

19-vuotiaiden naisten kuulantyönnön voitti Kuopion Reippaan Eveliina Rouvali tuloksella 14,71.

Tulokset