Konkari-Mononen näytti mallia: Tämä on miesten hommaa

Konkari-Mononen näytti mallia: Tämä on miesten hommaa

Matti Mononen varasti shown yleisurheilun SM-halleissa. Konkari ylitti talven kotimaisen kärkituloksen 545 ja palasi seiväshypyn hallimestariksi kahdeksan vuoden tauon jälkeen.

Menestystä seurasi tuttua mattimonosmaista veistelyä.

– Tämä on miesten hommaa, nyt näytettiin pojille, Mononen tuumi puolivakavissaan.

Imatralainen uskoo, että hänen paluunsa lajin kotimaiseen kärkeen ja kilpailun kiristyminen on eduksi kaikille hyppääjille.

– Tämä tekee hyvää Eemelille (Salomäki), joka on tottunut voittamaan kisoja aloituskorkeudella. Siellä on myös hyviä nuoria hyppääjiä tulossa, Mononen tuumi.

Mononen, 32, ylitti kilpailussa korkeudet 525 ja 545 ja teki kaksi yritystä korkeudesta 555.

– Oli sikäli vaikeaa, että kun oli pitkä kisa ja minulla on vasta kaksi kisaa takana pitkän kilpailutauon jälkeen ja näissä tämän talven kisoissa on hypätty aika nopealla rytmillä, Mononen kertaili kolmen tunnin SM-kisaa.

Kesäksi pari pykälää isommat seipäät

Kuluva talven kilpailut ovat Monoselle ensimmäisiä käytännössä 3,5 vuoteen. Hän kärsinyt erilaisista loukkaantumista, mutta oli tehdä paluun jo viime kesänä. Silloinkin repeämä akillesjänteessä pilasi mahdollisuuden kilpailla hyvin menneen harjoituskauden jälkeen.

– Pistin tämän talven tavoitteeksi 540, Mononen kertaili.

Mononen uskoo, että kesää kohden tulostavoitetta on helppo nostaa esimerkiksi 555:een, joka Amsterdamin EM-kisojen tulosraja.

– Pitää vaan päästä pari pykälää isompiin seipäisiin. Se vaatii lisää hyppyjä. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin pysyä terveenä, Mononen sanoi.

Someron Esaa edustava Salomäki oli kilpailussa toinen 525:n ylityksellä ja Vasa IS:n Mikael Westö kolmas samalla tuloksella.

Tampereen Pyrinnön Urho Kujanpää ylitti halliennätyksensä 510 ja rikkoi junioreiden MM-kisojen tulosrajan.

SM-hallien tulokset