KOLUMNI: Viikonlopuksi katsomot täyteen, urheilijat kehuvat Tampereen tunnelmaa

KOLUMNI: Viikonlopuksi katsomot täyteen

– Tunnelma stadionilla on ollut jotain uskomatonta. Sain itse paljon lisäenergiaa yleisön kannustuksesta. Voin luvata, että jokainen urheilija nauttii täällä kilpailemisesta.  

Näillä sanoin Tampereen MM-kisatunnelmaa kuvaili Belgian 400 metrin juoksija, Jonathan Sacoor, joka selvitti keskiviikkoiltana tiensä finaaliin välierien kovimmalla ajalla. 

Urheilija toisensa perään on kehunut Tampereen kisatunnelmaa ja järjestelyjä. Kiitosta on saanut myös monille entuudestaan tuntematon hanavesi, jota on hyvin tarjolla stadionilla ja sen lähettyvillä.  Moni nuori urheilija tekee Tampereella arvokisadebyyttinsä ja ainakin tähän mennessä heidän reaktionsa ovat olleet pääosin positiivisia. 

Kotimaisten katsojien lisäksi Ratinan lehtereillä on nähty illasta toiseen paljon urheilijoita, jotka ovat kannustaneet omia joukkuetovereitaan äänekkäästi. Australian Carley Thomas kiitteli joukkuetovereitaan äänekkäästä kannustuksesta naisten 800 metrin finaalin aikana. Thomas juoksi finaalissa oman ennätyksensä (2:01,13) ja hänet palkittiin hopeisella mitalilla. 

– Tämä oli ehdottomasti yksi rankimmista kisoista, mitä olen koskaan juossut. Kun toinen kierros lähti käyntiin, kuulin joukkuekavereideni kannustuksen ja se antoi lisävoimia viimeiselle 300 metrille. Tunnelma stadionilla on ollut mielettömän hieno. 

Suunnaksi Tampereen Ratina

Urheilijoiden positiivisiin kommentteihin on helppo yhtyä. Tampereen järjestelyt ovat toimineet mahtavasti, tapahtumaohjaus kulkee sulavasti ja mikä tärkeintä, urheilijat ovat onnistuneet tekemään loistavia tuloksia hyvissä olosuhteissa.

Vaikka kyseessä onkin nuorten MM-kilpailut, on Ratinassa nähty jo ensimmäisten kisapäivien aikana maailmanluokan tuloksia. Yhdysvaltojen Twanisha Terry kiihdytteli naisten 100 metrin välierissä kisaennätyksen 11,03, Etiopian Diribe Welteji paineli naisten 800 metrin alle kahden minuutin ja miesten kympillä Kenian Rhonex Kipruto hurjasteli alle 28 minuutin. 

Lauantaina Ratinassa nähdään ehkä näiden kisojen suurin tähti, Ruotsin Armand Duplantis. Kaiken onnistuessa kohdalleen, voidaan Duplantisin toimesta nähdä vaikka kuuden metrin ylitys. Suomalaisille rakas miesten keihäänheiton finaali käydään lauantaina 15.25. Viikonloppuna Ratinassa nähdään myös viestijuoksua aivan maailman huipulta. Pikaviestifinaalit juostaan lauantaina, pitkät viestit päättävät kisat sunnuntaina. 

Suomen kesä tarjoaa tällä viikolla parastaan ja viikonlopuksi Tampereelle on luvattu hellekeliä. Ratinan katsomoissa on ollut jo tähän mennessä mukavasti yleisurheilun ystäviä, mutta tilaa riittää. Urheilun suurkuluttajan ei edes tarvitse tehdä valintaa kahden mielilajinsa välillä. YLE on aikatauluttanut Tampereen kisat niin, että jalkapallon ystävätkin ehtivät seurata viimeisen kisaviikonlopun ottelut suorina lähetyksinä. 

Tampereen MM-kisat tarjoavat harvinaisen mahdollisuuden päästä seuramaan huippu-yleisurheilua todella läheltä. Näissäkin kisoissa radalla ja kentällä nähdään monia tulevia aikuisten arvokisamitalisteja. 

Jos viikonloppusuunnitelmat ovat vielä tekemättä, ottakaa suunnaksi Tampereen Ratina ja tulkaa nauttimaan MM-kisatunnelmasta vielä kolmen päivän ajan.

Ville Lampinen


1xb_4792.jpg

Briana Williamsin vauhti 100 metrin finaalissa sytytti Ratinan katsomossa.