Koko kylän Seurakisat

Silja Line jatkaa Seurakisojen kasvun ja kehityksen tukemista

Pienessä, 1200 asukkaan Merijärven kylässä pidettiin eilen Silja Line Seurakisat. Markkinoiden yhteydessä järjestetyissä lasten yleisurheilukisoissa oli menoa ja meininkiä, sillä lajivalikoimassa oli myös kaiken ikäisille avoin kierrosviesti sekä saappaanheittoa.

Merijärven Kestävän varapuheenjohtaja Hannu Isokääntä kertoo seuran järjestävän kesän aikana kolmet seurakisat. Merijärvi sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla, lähellä Kalajokea.

– Urheilukentän remontin takia kisoja pari vähemmän kuin viime vuonna. Myös yleisurheilukoulua on jouduttu lykkäämään alkukesästä myöhäisempään ajankohtia. Seurakisoissa osallistujia on yleensä parisen kymmentä. Näin markkinoiden yhteydessä sarjoja on myös veteraani-ikäisille, Isokääntä kertoo.

Hän sanoo matalan kynnyksen kisakonseptin olevan mainio tapa saada uusia lapsia mukaan seuratoimintaan.

– Aiemmin meillä on ollut vanhempia urheilijoita piirinmestaruuskisoissa, mutta viime vuosina toiminta on hiipunut. Seurakisojen kautta pyrimme saamaan toimintaan mukaan uutta sukupolvea vanhempineen.

Samanlaisia ajatuksia oli myös Karhulan Urheilijoiden varapuheenjohtaja Timo Lehtisellä, joka kertoi seuran kaipaavan toimintaansa uusia toimitsijoita ja lajituomareita.

– Nykyiset toimitsijat alkavat olla jo melko iäkkäitä. Seurakisojen kautta toimintaan tulee aina mukaan uusia lapsia perheineen ja osa heistä jää pysyvästi mukaan.

Karhulan Urheilijat järjestää kesän aikana yhteensä viidet Silja Line Seurakisat. Jos mukana ovat kaikki ikäluokat, osanottajia on yli sata.

– Seurakisat ovat tärkeitä etenkin pienille, jotka eivät vielä juuri muihin kisoihin osallistu, Lehtinen toteaa.