KOK-pomo: Ei oikoteitä Rioon, Venäjän täytettävä IAAF:n vaateet

IAAF: Naiskävelijät miesten 50 km:lle MM-joukkuekilpailussa

Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) puheenjohtajan Thomas Bachin mukaan venäläiset urheilijat voivat olla mukana Rio de Janeiron olympialaisissa elokuussa, jossa maa toteuttaa ne toimenpiteet, joita Kansainvälinen yleisurheiluliitto (IAAF) edellyttää.

 – Tärkein tavoite on saada heidät takaisin, mutta samalla tavoitteena on, että Venäjä noudattaa kaikkia kansainvälisiä antidopingsäännöksiä, Bach totesi uutistoimisto AP:lle.

IAAF sulki Venäjän kansainvälisestä yleisurheilusta Maailman antidopingneuvoston (Wada) komission raportin pohjalta. Komissio katsoi Venäjän syyllistyneen systemaattiseen dopingiin.

Bachin mukaan hän ja Venäjän olympiakomitean johtaja Aleksander Zhukov ovat päässeet yhteisymmärrykseen tiestä, jota Venäjällä on nyt kuljettava, jotta se täyttää IAAF:n ja Wadan vaatimukset. Aikarajoista ei ole sovittu. 

– Venäjä täytyy nyt olla halukas toimimaan niin nopeasti kuin mahdollista, Bach totesi. 

Bachin mukaan keskeistä on varmistaa, että dopingissa mukana olleet kaivetaan esiin ja heitä rangaistaan. Hän odottaa myös muutoksia yleisurheilun lajiliitossa ja sitä, että akkreditointinsa menettänyt moskovalainen antidopinglaboratio saa Wadan hyväsynnän.

 Zhukov puolestaan on luvannut viedä läpi muutoksia Venäjän yleisurheiluliitossa ja maan antidopingtoimintaa johtavassa elimessä.