Koivunen ja Kuikka ratkaisijoina, Salonen palasi poikavuosien lajin pariin

Koivunen ja Kuikka ratkaisijoina

Esbo IF ja Lappeenrannan Urheilumiehet olivat miesten ja naisten 3 x 3000 metrin kävelyn mestareita Mikkelin SM-viesteissä. 

Voitot heltisi hieman eri tavoin. Esbo IF karkasi ankkurinsa Elmo Koivusen siivittämänä ylivoimaiseen voittoon miesten kilpailussa ajalla 42.15,01. Lappeenrannan Urheilu-Miesten ankkuri Tiia Kuikka ratkaisi naisten kilpailun voiton kiritaistelussa Lapuan Virkiän Anniinna Kivimäen kanssa ja toi joukkueensa mestarina maaliin ajassa 46.13,97. Virkiä oli toinen 46.16,56.

Kuikka lähti ankkuriosuudelle 60-70 metriä Kivimäen jälkeen, mutta kiri nopeasti eron kiinni ja karisti Kivimäen kirissä.

– Anniina on niin kova lyhyillä matkoilla, että lähdin tosin kovaa hänen peräänsä. Ehkä olisi pitänyt lähteä kuromaan eroa rauhallisemmin, Kuikka tuumi.

Kiri irtosi silti helposti?

– Tuntuu, että alimatkojen treenit ovat kulkeneet Ruotsi-ottelun jälkeen. Siinä se jotenkin aukesi, paremmin 50 ja 20 kilometriä matkoilla viihtyvä Kuikka sanoi.


1xa_4057.jpg

Aleksi Ojala avusti Mikkelissä kävelyn pariin SM-viesteissään palannutta maileri Tuomo Salosta hyvin sujuneen 3000 metrin osuuden jälkeen. "Aika rankkaa oli", Salonen sanoi.

,

Ojala: Tärkeintä oli saada joukkkue mukaan

Miesten kilpailussa Keski-Uudenmaan Yleisurheilu oli toinen ajalla 44.31,87 ja Espoon Tapiot kolmas (44.36,65).

Tapioiden urakan aloitti maileri Tuomo Salonen, jolla on poikavuosilta kävelytaustaa.

– Nyt ehdin tehdä kolme treeniä tätä kisa varten, yhden sunnuntaina, maanantaina ja torstaina, sitten sattui niin paljon polveen, ettei voinut tehdä enempää, Salonen tuumi.

Itse kilpailu sujui ongelmitta.

– Ajattelin, että pystyn lopussa kiristämään, mutten pystynyt, kun sääret väsyivät. Rankkaa se on, Salonen tunnusti.

Tapioiden ankkurina käveli entinen lajin kotimainen huippunimi Jani Lehtinen, joka on nykyisin SUL:n kävelyvalmentaja. Matka taıttui sisukkaasti selkäkivuista huolimatta.

Lajin nykyisistä miesten kärkinimistä Aleksi Ojala siivitti Urjalan Urheilijat kilpailussa viidenneksi ajalla 51.10,25.

– Tärkeintä oli, että saatiin joukkueet kasaan miesten ja naisten kilpailuun, Ojala sanoi.

tuloksia

,


1xa_4145.jpg

Esbo IF:n Mikko Ruokolainen ja lähettää Elmo Koivusen matkaan 3 x 3000 metrillä