Koilahti ponkaisi voiton Sierra Nevadan kilpailussa

Taika Koilahti ponnisti 662 ja voitti naisten pituushypyn Espanjassa Sierra Nevadan korkeanpaikan harjoituskeskuksessa käydyssä kilpailussa. Anne-Mari Lehtiö oli kilpailussa kolmas kesän parhaallaan 631.

Kilpailu käytiin reilun 2300 metrin korkeudessa merenpinnasta, eli oloissa jossa pienempi ilmanvastus antaa hyppääjälle pienen edun. Koilahti sai tuloksen ensimmäisellä ja viimeisellä kierroksella, mutta astui siinä välissä yli pitkiä hyppyjä.

– Kahteen ensimmäiseen hyppyyn juoksu ei lähtenyt kulkemaan ollenkaan, mutta sitten kun olin ne tehnyt, juoksu alkoi tuntua kevyeltä ja kulki hyvin, mutta sitten tuli yliastuttuja. Viimeisellä hypyllä päätin, että tällä haluan tuloksen ja jarrutin lankulle, Koilahti kertaili.

Koilahden voittotulos syntyi viimeisellä yrittämällä. Vaikka tulos jää vain seitsemän senttiä hänen Lappeenrannan Kalevan kisoissa hyppäämästä omasta ennätyksestä, Sierra Nevadan kilpailu painui hyppääjän mielessä pieneksi pettymykseksi.

– Ne yliastumiset harmittavat niin paljon, Koilahti sanoi.

Kilpailu käytiin pääosin vastatuuleen.

Lehtiö tyytyväinen

Lehtiö oli tyytyväinen, kun kauden paras tulos koheni kahdeksan senttiä. Oma ennätys on 635, joten sekään ei jäänyt kauas.

– Ihan hyvä kisa, kun tuli kauden paras. Juoksu oli aluksi laiskaa, eikä tuntunut hyvältä, mutta alkoi sitten kilpailun aikana paranemaan, Lehtiö sanoi.

Myös Lehtiölle tuli yliastuttuja hyppyjä, joista osa oli parhaan mitatun hypyn kanssa suunnilleen samanmittaisia.

– Kiva oli päästä kokeilemaan tällaisissa paikassa kilpailemista, Lehtiö sanoi.

Yleisurheilutuloksia/Sierra Nevada

Monachil, Espanja (Sierra Nevadan harjoituskeskus):

Naiset, pituus: 1) Taika Koilahti Suomi 662 (-0,8 m/s), 2) Malin Otterling Marmbrandt Ruotsi 658, 3) Anne-Mari Lehtiö Suomi 631 (-1,0).