Koilahdella selkeä taktiikka EM-finaaliin: Rennolla fiiliksellä ja juoksen loppuun asti

Taika Koilahti ei säikkynyt, vaikka aluksi näytti, että Gävlen 22-vuotiaiden EM-kisoissa pituushypyn finaalipaikka jää viimeisen hypyn varaan. Koilahti eteni lopulta finaaliin karsinnan kolmantena mainiolla tuloksella 648, jonka hän ponnisti vastatuuleen.

Koilahden karsinta alkoi 601 kantaneella hypyllä. Toisen hypyn jälkeen lippumies ei nostanut sen paremmin punaista kuin valkoista lippua, mutta mittautti 648 kantaneen hypyn.

– Siinä oli jotakin vahalla niin kuin viiva, mutta ei sellaista jälkeä piikkarista jää, Koilahti kertaili.

Myöhemmin kisan järjestäjät vahvistivat, että Koilahden toinen hyppy kantoi 648 ja toi hänelle karsinnassa kolmannen sijan. Koilahti ehti kuitenkin ponnistaa sitä ennen kolmannen hypyn, joka kantoi 624, joka sekin olisi tuonut jatkopaikan.

–Siihen otin askelmerkkiä taaksepäin, etten varmasti astu sitä yli, Koilahti sanoi kolmannesta hypystään.

Karsinnan voitti ranskalainen Hilary Kpatcha, joka ponnisti 681. Saksan Merle Homeier oli toinen 652 kantaneella hypyllä.

Taika Koilahden 648 kantanut toinen hyppy

”Ei tässä tarvitse stressata”

Karsinta kilpailtiin lämpimässä säässä, mutta pyörivässä tuulessa, joka oli välillä reilusti myötäinen, välillä vastainen. Koilahti sai kilpailussa tuntumaan myös Gävlen radan pintaan, jota moni on luonnehtinut mondo-pintaan verrattuna pehmeäksi.

– Miesten kisan perusteella se näytti siltä, että se olisi nopea. Nyt se ei tuntunut siltä, mutta voi johtua siitä, että tuulet pyörivät.

Finaalin tulostasoa Koilahti ei ennustele, mutta oma taktiikka on selvä.

– Menen rennolla fiiliksellä ja juoksen loppuun asti, Koilahti sanoo.

Koilahden tekemisestä huokuu iloisen vahva itseluottamus, eikä suotta kolmessa viimeisessä kilpailussaan ennen Gävleen tuloa, hän on hypännyt 664, 641 ja 646.

– Ei tässä tarvitse stressata, ei se kunto ole sieltä mihinkään kadonnut. Nyt edessä on lepoa ja palautumista ennen finaalia.