Koilahden kausi alkaa Tampereella: Sieltä haetaan rutiinia täysvauhtisiin hyppyihin

Pituushyppääjä Taika Koilahti aloittaa kilpailukautensa Tampereen Teemakisoissa ensi keskiviikkona.

– Odotan kauden avausta innolla. Edellisistä kilpailuhypyistä on pitkä aika. Kauden ensimmäisessä kilpailussa on aina omanlaisensa fiilis. Etukäteen ei oikein voi ennustaa miten menee. Tampereelta haetaan rutiinia täysvauhtisiin hyppyihin, Koilahti sanoo.

Koilahti, 21, ponnisti viime kesänä naisten kaikkien aikojen Suomen tilaston kolmanneksi ennätyksellään 669. Talven hallikauden kilpailut päättyivät helmikuussa Varsinais-Suomen mestaruuskilpailuissa tulleeseen takareisivammaan.

– Lähtökohdat tähän kesään olivat todella erilaiset kuin yleensä, mutta siitä huolimatta on mennyt hyvin, Koilahti viittaa kevään ja kesän harjoituskauteen.

– Hieman ollaan pidennetty treenikautta eli kesäkuu meni kilpailemisen sijasta treenatessa. Takareisi on palautunut hallikauden vammasta hyvin.

Koilahden kilpailuohjelmassa ovat Tampereen jälkeen Kuortaneen Motonet GP 1. elokuuta, Turun Paavo Nurmi Games 11. elokuuta ja Kalevan kisat 13.-16. elokuuta.

– Kuortane osuu mahtavasti Tampereen ja Turun kilpailujen väliin. Siellä on kiva hypätä, kun hyppypaikka on ihan pääkatsomossa kiinni. Paavo Nurmi Games ja Kalevan kisat ovat kauden pääkilpailut. Sinne tähdätään kesän parasta kuntoa, Koilahti sanoo.