Knighton ja Thomas 200 metrin mestareiksi 19,72 ja 21,60 – Crouser 22,86

Viime kesän MM-kisojen pronssimitalisti Erriyon Knighton kiiti 200 metrin Yhdysvaltain mestariksi loistoajalla 19,72 Eugenessa päättyneissä Yhdysvaltain yleisurheilumestaruuskilpailuissa. Kovatasoisessa finaalissa, joka juostiin käytännössä tuulettomassa säässä, koko kärkikuusikko juoksi alle 20 sekuntia.

Viime kesän MM-kisojen 200 metrin hopeamitalisti Kenny Bednarek oli toinen kauden parhaallaan 19,82 ja kuluvan kesän NCAA:n finaalien kakkonen Courtney Lindsey kiri Eugenessa kolmanneksi ennätyksellään 19,85.

Eugenen MM-kisoissa viime kesänä 100 metriä voittanut Fred Kerley oli 200 metrin finaalissa neljäs ajalla 19,86. Myös Robert Gregory ja Christian Coleman juoksivat finaalissa alle 20 sekunnin ajoin 19,90 ja 19,95.

Välierissä parasta vauhtia kiiti Coleman, joka voitti eränsä ajalla 19,93. Toisen välierän voitti Bednarek ajalla 20,02. Knighton oli tuossa erässä toinen ajalla 20,03.

Miesten 200 metrin hallitseva maailmanmestari Noah Lyles keskittyi Eugenessa 100 metrille, koska puolustavana mestarina hänellä on paikka elokuisiin Budapestin MM-kisoihin.

Thomas peittosi ennätyksensä juosseen Richardsonin

Gabby Thomas voitti naisten 200 metrin finaalin ennätyksellään ja kauden kärkiajalla 21,60. Tokion olympiakisojen pronssimitalisti paransi toissa vuonna juostua ennätystään sekunnin sadasosan. Finaalissa oli vastatuulta 0,4 metriä sekunnissa.

Eugenessa aiemmin 100 metriä voittanut Sha’Carri Richardson oli toinen ennätyksellään 21,94 ja Kayla White oli kolmas ajalla 22,01. Mestaruutta puolustanut Abby Steiner hiipui neljänneksi ajalla 22,07.

Thomas oli nopein jo välierissä ajalla 21,86 (-0,9 m/s). Toisen erän voitti Richardson ajalla 22,18 (-0,2).

Miesten 800 metrillä Bryce Hoppel uusi mestaruutensa ajalla 1.46,20. Isaiah Harris oli toinen ajalla 1.46,68. Naisten 800 metrin kärkikolmikko oli Nia Akins ajalla 1.59,50, Raevyn Rogers 1.59,83 ja Kaela Edwards 2.00,52.

Miesten 5000 metrin voitti Abdihamid Nur ajalla 13.24,37. Somaliasta Yhdysvaltoihin siirtynyt juoksija on aiemmin tällä kaudella juossut ennätyksekseen 13.05,17. Urallaan kaksi olympia -ja yhden MM-mitalin juossut Paul Chelimo, 33, oli toinen ajalla 13.24,90, ja Sean McGorty kolmas ajalla 13.25,98.

Roberts uusi pika-aitojen mestaruuden, Little naisten 400 metrin aitojen mestariksi

Aitajuoksija Daniel Roberts uusi 110 metrin aitojen Yhdysvaltain mestaruuden ajalla 13,05. Tällä kaudella 13 sekuntia alittanut Cordell Tinch oli toinen ajalla 13,08 ja Freddie Crittenden kolmas 13,23.

Hallitseva maailmanmestari Grant Holloway voitti välierissä eränsä ajalla 13,10, mutta ei juossut finaalia. Toisen välierän voitti Tinch ajalla 13,04. Finaalissa vastatuulta oli 0,2 metriä sekunnissa.

Naisten 400 metrin aitajuoksun voitti viime kesän MM-kisoissa neljänneksi juossut Shamier Little kauden parhaallaan 53,34. Urallaan olympia -ja MM-kultaa juossut Dalilah Muhammad, 33, oli toinen ajalla 53,53 ja Anna Cockrell kolmas kauden parhaallaan 54,24.

Moon teki yrityksiä korkeudesta 501, Harrison voitti korkeushypyn

Naisten seiväshypyssä olympiavoittaja ja hallitseva maailmanmestari Katie Moon voitti ylitettyään 490, jonka jälkeen hän yritti kolmesti korkeudesta 501. MM-kisojen hopeamitalisti Sandi Morris ylitti 461 ja jätti sitten kilpailun siihen, mikä riitti kakkossijaan. Hana Moll oli kolmas 561:n ylityksellä.

JuVaughn Harrison voitti korkeushypyn 226:n ylityksellä ja otti samalla jo kisojen toisen mitalin. Hän oli päivään aiemmin pituushypyssä kolmas. Shelby McEwen oli korkeushypyssä toinen samalla tuloksella Harrisonin kanssa.

Tällä kaudella 707 ponkaissut Tara Davis-Woodhall voitti naisten pituushypyn ponkaistuaan lukemat 687, jotka syntyivät vastatuuleen (-0,7). Quanesha Burks oli toinen tuloksella 682 ja Jasmine Moore kolmas ponnistettuaan 674. Moore oli  aiemmin kolmas Eugenen kisojen kolmiloikassa.

Crouser jälleen 23 metrin tuntumassa, Kovacs jäi neljänneksi

Ryan Crouser voitti miesten kuulantyönnön. Hän työnsi parhaallaan 22,86 ja toiseksi parhaallaan 22,82. Myös toiseksi ja kolmanneksi sijottuneet Josh Awotunde ja Payton Otterdahl ylittivät 22 metriä tuloksin 22,10 ja 22,09. Otterdahlille tulos oli ennätys. Aiempi parani 10 sentillä.

Urallaan mm. kaksi MM-titteliä ja olympiahopea voittanut Joe Kovacs jäi kilpailussa neljänneksi tuloksella 21,90. Yhdysvalloilla on kuitenkin neljä paikkaa Budapestin MM-kisoihin, kun Crouserilla on puolustavana mestarina villi kortti. Kovacs oli viime kesän MM-kisoissa toinen.

Naisten kiekonheiton vie olympiavoittaja ja viime kesän MM-kisojen pronssimitalisti Valarie Allman, joka heitti 67,66. Lagi Tausaga-Collins oli toinen ennätyksellään 65,46. Aiempi oli viime vuoden 64,49.