Kivimäki loistovauhdissa – Ojala käveli jälleen ennätyksen

Anniina Kivimäki ja Aleksi Ojala äityivät loistovauhtiin Espoon GP-kilpailujen ratakävelyissä. Kivimäki voitti naisten 3000 metriä ennätyksellään ja Suomen kaikkien aikojen tilaston kolmosajalla 12.51,87.

Ojala vei miesten 5000 metriä ennätyksellään 19.38,37, jolla hän on kotimaan kaikkien aikojen listan viides.

– Vauhdinjako meni juuri niin kuin ajattelin. Aloitin rauhassa ja sain sitten kiristettyä, Kivimäki totesi.

Lapuan Virkiää edustavan kävelijän edellinen ulkoratojen ennätys oli kesäkuussa Espoossa kävelty 13.29.53, mutta hallikaudella hän jo käveli 13.00,22.

– Nyt edessä on sitten 10 kilometriä Kalevan kisoissa. Saa nähdä miten se menee, kun nyt olen kävellyt enemmän näitä lyhyitä matkoja, Kivimäki totesi.

Toiseksi käveli vakavan onnettomuuden jälkeen vahvaa paluuta kilpakentille tekevä Lappeenrannan Urheilu-Miesten Tiia Kuikka ennätyksellään 13.07,65. Hänen seuratoverinsa Elisa Neuvonen oli kolmas niin ikään ennätyksellään 13.09,97.

– Aika oli hyvä siihen nähden, että alla oli huono viikko. Oli pyörrytystä ja huimausta ja muuta. Olin aika skeptinen kisan suhteen, mutta hyvin se meni, Kuikka sanoi.

Kuikka on ennätysajallaan Suomen kaikkien aikojen tilaston viides ja Neuvonen kuudes.

 

Dudincen 50 kilometriä Ojalan suunnitelmissa

Miesten kilpailun voittanut Ojala kohensi 5000 metrin ennätystään toisen kerran tänä vuonna. Urjalassa heinäkuun puolivälissä syntynyt 19.45,17 vaihtui Espoossa tulokseen 19.38,37. Ojala johti kilpailua suvereenisti alusta loppuun.

– Taas ensimmäinen kierros oli ehkä liian kova, mutta sen jälkeen kävelin aika lailla niin kuin Vellu suunnitteli, Ojala viittasi valmentajaansa Veli-Matti Rantaan.

Ojalalla on toiveena päästä syksyn mittaan päämatkansa 50 kilometrin kilpailuun. Kansainvälinen yleisurheiluliitto WA päätti hiljattain, että erikseen määrätyissä kilpailussa voi jo syksyllä rikkoa ensi kesän Tokion olympiarajan.

– Dudincen lokakuinen 50 kilometrin kilpailu on meillä suunnitelmissa, mutta nyt odotellaan sen päivämäärän varmistumista. Siitä on kahta tietoa, Ojala sanoo.

Seuraavaksi Ojala tavoittelee Suomen mestaruutta Kalevan kisojen 20000 metrin ratakävelystä.

Omaa ennätystään Espoossa kohensi myös Espoon Tapioiden Joni Hava, joka oli toinen ajalla 20.22,33. Havan seurakaveri Jaakko Määttänen oli kolmas ajalla 21.26,47.

https://live.time4results.com/yu/2020/espoo/