Kivimäki ja Kuikka kävelivät ennätykset nurin – Irintshejev käveli 17-vuotiaiden SE:n

Anniina Kivimäki ja Tiia Kuikka kävelivät ennätysvauhtia Kauhavalla ja Naantalissa käydyissä kilpailuissa. Kivimäki voitti Kauhavalla 5000 metrin ratakävelyn loistoajalla 22.35,91 ja Kuikka vei 3000 metrin kilpailun Naantalissa ennätyksellään 13.23,14.

Kivimäki nousi naisten 5000 metrillä Suomen kaikkien tilastossa kahdeksanneksi ja Kuikka 3000 metrillä yhdeksänneksi.

– Alussa tuntui, että olisi ollut haluja mennä kovempaa. Lopussa taas oli täysi työ pysyä tuossa vauhdissa, mutta kaikkiaan aika tasainen kisa, Kivimäki kertoi.

Lapuan Virkiää edustava Kivimäki, 21, käveli edellisen ennätyksensä 23.18,03 Espoossa pari viikkoa sitten. Kauhavalla ennätys syntyi täysin soolokävelynä ja vei Kivimäen 22-vuotiaiden Suomen kaikkien aikojen tilastossa viidenneksi.

– Olin tehnyt kävelyyn aikataulun, joka tähtäsi 23 minuutin alitukseen ja menin sitten kauttaaltaan pikkuisen kovempaa. Mutta sellainen tunne jäi, että viimeinen rutistus jäi tekemättä, Kivimäki viittasi tasokkaan kilpakumppanin puutteeseen.

Jyväskylässä muusikoksi opiskelevalla Kivimäellä on takanaan onnistunut harjoituskausi. Kuluvan kauden pääkilpailut ovat Turun Kalevan kisat elokuussa ja maantiekävelyn SM-kilpailut kotiyleisön edessä Lapualla syyskuussa.

Kuikka: Se oli yksi askel eteenpäin

Vakavasta loukkaantumisesta toipuva Lappeenrannan Urheilu-Miesten Tiia Kuikka sivalsi 3000 metrin ennätyksestään yli kymmenen sekuntia.

– Olihan se taas yksi askel eteenpäin ja olen tuohon tyytyväinen, Kuikka tuumi.

– Aiemmin tämä oli minulle se vaikein matka, mutta nyt tuntuu, että tällä harjoitustaustalla lyhyin matka on se paras. 5000 metrillä jalat eivät vaan vielä jaksa, mutta kun matkaa oli kaksi kilometriä vähemmän, se meni hyvin, Kuikka kertoi.

Laitilan Jyskeen Venla Laiho voitti Naantalissa 5000 metriä ennätyksellään 23.36,32.

Irintshejev käveli SE:n, Jokinen loistovedossa

Miesten 3000 metrin kilpailun Naantalissa voitti Naantalin Löylyn Jerry Jokinen ennätyksellään 12.27,47. Sillä hän menee 19-vuotiaiden kaikkien aikojen kotimaan tilastossa kuudenneksi. Aika on myös 18-vuotiaiden kaikkien aikojen kakkosaika Suomessa.

Toiseksi kilpailussa kävellyt Espoon Tapioiden Sajan Irintshejev tuli maaliin ajassa 12.40,26, joka on 17-vuotiaiden Suomen ennätys. Aiempi ennätys oli Jokisen toissa vuonna kävelemä 12.43,0.