Kivimäki alitti 50 minuuttia ja isänsä nuorten MM-sijoituksen

Kivimäki alitti 50 minuuttia ja isänsä nuorten MM-sijoituksen

Annina Kivimäki kiljahteli syystäkin onnellisena ja riemuissaan, kun hän maaliviivan helteisessä 10 000 metrin kävelyssä ylitti. Kivimäen toive 50 minuutin alituksesta täyttyi, ja ennätys parani 1.20 minuutilla aikaan 49.27,78. Sillä irtosi kovassa kilpailussa 22:s sija, joka alitti valmentaja-isänsä Marko Kivimäen taannoin vastaavissa kilpailuissa kävelemän 25:nnen sijan.

– Oli kuuma, mutta olin ennen kisaa tehnyt viilennyksen hyvin. Alussa lähdin kovempaa kuin mitä oli tarkoitus, mutta ihan kohtuullista vauhtia. Vauhti pysyi aika tasaisena pitkään ja sitten kiihtyi. Siinä oli tämän hetken kunto. En odottanut ihan noin paljon selkiä tulevan vastaan, siitä sain aina uuden maalin joka kerta, Kivimäki sanoi iloisena.

Ratakävely mietitytti Kivimäkeä, sillä hän ei ollut aiemmin kävellyt kympin kilpailua radalla.

– Tosi nopeasti meni kilometrit. Kun seurasin 200 metrin välein kelloa, ei siinä paljon ehtinyt miettiä, että kuinka paljon on jäljellä. Yhtäkkiä olin puolessa matkassa.

Ensi vuonna Kivimäki siirtyy kävelemään 20 kilometriä, ja tähtäin on 22-vuotiaiden EM-kisoissa.

– Vähän harjoittelu muuttuu siihen suuntaan (20 kilometrille), Lapuan Virkiän urheilija sanoi.

Kilpailun voitti Meksikon Alegna Gonzalez, joka käveli 44.13,88. Muut mitalistit olivat Turkin Meryem Bekmez (44,17,69) ja Ecuadorin Glenda Morejon (44,19,40).