”Kisat alkavat, kun vanhemmat saavat toimitsijalistan täyteen”

”Kisat alkavat

Himangan Urheilijoiden tiistaisissa Silja Line Seurakilpailuissa oli mukana noin 100 lasta. Koko perheen tapahtumassa vanhemmilla on tärkeä rooli, sillä he toimivat kilpailujen toimitsijoina.

– Vähän ennen kuutta toimitsijalistassa oli vielä muutaman lajin kohdalla tyhjiä rivejä. Kuulutin asiasta ja sanoin, että kilpailut alkavat sitten kun kaikkiin lajeihin on toimitsijat. Lista täyttyi pika pikaa, Himangan Urheilijoiden yleisurheilujaoston puheenjohtaja Jorma Tuorila kertoo.

Tuorilan mukaan Silja Line Seurakisat ovat seuralle tärkeitä tapahtumia. Niitä järjestetään joka maanantai ja yhteensä yhdeksät kesän aikana.

– Kun olen jututtanut seuran Kalevan kisoissa mukana olleita aikuisurheilijoita, niin näistä seurakilpailuista heidänkin uransa ovat alkaneet. Seurakisat ovat paras tapa saada lapsia mukaan seuran toimintaan. Ne, jotka näistä kisoista innostuvat, jäävät mukaan lajin pariin ja seuratoimintaan, Tuorila toteaa.

Myös Ylivieskan Kuulan (kuva) Silja Line Seurakisat keräsivät paikalle runsaan osanoton. Urheilukouluvastaava Sari Reijonen kertoo, että kesän ja koko seuran ensimmäisissä Silja Line Seurakilpailuissa oli mukana yli sata lasta. Seura järjestämässä yleisurheilukoulussa harjoitellaan ennakkoon kisalajeja.

– Järjestelyt hoituivat ohjaajien voimin, sillä meitä on niin mukavasti. Lapset tykkäsivät ja etenkin pienimpiä oli mukana runsaasti, Reijonen kertoi.

Vielä ehdit mukaan kesän Silja Line Seurakisoihin! Katso lähipaikkakuntien kisapäivät osoitteesta: www.kilpailukalenteri.fi