Kisaisännät voittoon kaupunkiseurojen nuorten taistossa Tampereella

Kisaisännät voittoon kaupunkiseurojen nuorten taistossa Tampereella

Neljän kaupunkiseuran Helsingin Kisa-Veikkojen, Lahden Ahkeran, Turun Urheiluliiton ja isäntäseuran Tampereen Pyrinnön nuorten seuraottelu oli taas kerran tunnelmaltaan sitä, jota monesti on urheilulta haikailtu.

Fiilistelyjen ohessa laskettiin myös pisteitä: Pyrintö oli ykkönen 417,5 pisteellä, HKV ahdisteli loppuun asti ja jäi tamperelaisille 15,5 pistettä. TuUL oli kolmas 332,5 pisteellä ja Ahkera sai kokoon 253 pistettä.

– Seuraurheilua parhaimmillaan, HKV:n toiminnanjohtaja Reijo Siitonen tiivisti ottelun merkityksen.

– Mikä parasta urheilijoiden motivaatiot ovat korkealla, tapahtumaan osallistutaan mielellään. Jos omaa lajia ei ole ohjelmassa, osallistutaan hieman vieraampaan. Esimerkiksi keihäspoika Topias Laine hyppäsi seiväs 330 ja toi seurallemme tärkeitä pisteitä.

Kun kello oli 22.10, ottelu huipentui sukkulaviestiin 24 x 60 metriä. Joka ikäluokassa ((T/P-9,-N/M-19) kaksi juoksijaa. Muuta ei voi sanoa, kuin huikea spektaakkeli. Katselin kisaa yhdessä kahden seiväsmiehen (Reijo Siitonen 540, Jere Bergius 572) kanssa. Olimme harvinaisen yksimielisiä näkemämme merkityksestä yleisurheilulle.

Viestiä johti ensin TuUL, sitten HKV ja potin korjasi Pyrintö. Sopiva päätös urheilun ilotteluillalle!

Hämäläinen. Rajaniemi, Itälinna iskussa

Muutama tulospoiminta: Ahkeran Aleksi Rajaniemen 800 metrin soolojuoksu päättyi loppuaikaan 2.02,18.

Naisten 19-sarjan 200 metrillä Pyrinnön Frida Hämäläinen kellotti lupaavan ajan 25,23. Saman sarjan Olivia Ben Khalifa alitti naisten 60 metrin aidoissa ensi kerran 9 sekuntia, aika 8,96, Hämäläinen oli toinen jääden voittajalle neljä sadasosaa.

Kovaa kyytiä pidettiin myös tyttöjen 15-sarjan 200 metrillä. Pyrinnön Vilma Itälinna kipitti voittoon, aika 25,64. HKV:n Linda Leveelahti juoksi kakkoseksi, 25,96. Linda-tytön äiti Tarja, oli kova sprintteri ja kotoisin Valkeakoskelta. Se hämäläisestä hitaudesta!

Daniel Kosonen,17, ylitti 193 ja nostatti sitten riman 206:een. Lupaavia yrityksiä, mutta vielä rima ei jäänyt kannattamilleen. Viikolla Kosonen hyppäsi 205 Jyväskylässä. Pojan kehitys on ollut melkoinen, vajaassa kolmessa vuodessa 35 senttiä!

Turkka hyvässä vauhdissa

Pyrinnön Joel Turkka,16, juoksi 300 metriä ajassa 36,32. Saman ikäinen Ahkeran Karim Echahid oli 60 metrin aitojen ykkönen, aika 8,44.

Miesten 17-sarjan seipään ykkönen oli odotetusti Pyrinnön Jami Siira. Näyttävästi ylittyi 420, mutta 440 hyvistä yrityksistä huolimatta jäi ylittämättä. HKV:n keihäspoika oli toinen ja pronssille ponkaisi TuUL:n 14-vuotias Oliver Helander tuloksella 315.

Oliverin isä Ilkka Helenius, HKV, harrasti aikanaan omien sanojensa mukaan seiväshyppyä, ennätys 530. Professori Helenius esiintyi hiljan TV:stä tulleessa ohjelmassa ”Elossa 24 h”.

Linkit seuraottelun tuloksiin ohessa. Kohtuullisen monen tuloksen perässä ovat kirjaimet PB!

Jarmo Hakanen

tulokset

Loppupisteet ja viesti


tampereen_pyrinto_seuraottelu.jpg

Tampereen nuorten seuraottelun viestin lähtöhetki.