Kirsti Sysikaski on kesäkuun Fristadsin työnsankari

Kirsti Sysikaski on valittu Kesäkuun Fristadsin työnsankariksi. Sysikaski tehnyt aktiivista vapaaehtoistyötä yleisurheilun parissa lähes 50 vuoden ajan.

Sysikasken taival yleisurheilun vapaaehtoistoiminnassa alkoi 8-vuotiaana, kun hän liittyi Espoon Tapioihin.

– Tämä on minun elämäntapani. Vanhempani ovat aina olleet mukana yleisurheilun vapaaehtoistyössä, olen kasvanut siihen. Vapaaehtoistyö on kivaa. Se palkitsee ja innostaa, Sysikaski kertoo.

Sysikasken omistautuminen vapaaehtoistyölle näkyy myös hänen perheensä arjessa. Sysikasken tytär Eeva kertoo, että kesän lomareissut suunnitellaan poikkeuksetta niin, että seuran talkoopäiviä tai kilpailujen toimitsijahommia ei jää väliin.

– En tunne kovin montaa ihmistä, joka olisi yhtä omistautunut vapaaehtoistyölle urheilun parissa kuin äitini. Hänelle palkkiolla, kilpailujen koolla tai työtehtävillä ei ole väliä, kunhan päästään hyvällä yhteisellä talkoohengellä järjestämään yleisurheilun tärkeitä tapahtumia ja kilpailuita, eikä jätetä seuraa pulaan, Eeva Sysikaski sanoo.

Lämpimät onnittelut Kirsti Sysikaski ja iso kiitos tärkeästä työstä yleisurheilun hyväksi. Kaltaisiasi vapaaehtoisen työnsankareita ei koskaan ole liikaa.