Kirjoselle pronssi, kolmoismestari Manni päätti kisat EM-hopeaan

Kirjoselle pronssi

Ratakelaaja Henry Manni nappasi parayleisurheilun EM-kisojen päätösmatkaltaan 800 metriltä hopean. Aiemmin Manni voitti Italian Grossetossa T34-luokan 100, 200 ja 400 metriä.

Kisojen viimeisessä kilpailussaan Manni kelasi 800 metrin ennätyksensä 1.45,14, mutta mestaruuteen se ei riittänyt. Sen vei britti Iaac Towers kisaennätyksellä 1.44,57.

– Ihan hyvä kelaus, mutta parempaa toivoin, Manni summasi.

Kisat menivät Mannilta likimain täydellisesti.

– Ei tullut neljää kultaa, joten ihan nappisuoritus se ei ollut, mutta ei kai se kolme huonosti ole, kolmoismestari tuumi.

– Tästä on hyvä jatkaa kohti Rioa ja seuraavia kisoja. 

Tuomas Manni oli 800 metrillä viides ajalla 1.59,01

– Vähän liian hidas startti, en päässyt muiden mukaan. Jouduin yksin kelaamaan. Vähän parempaa lähtöä toivoin, mutta loppujen lopuksi ihan tyytyväinen olen, Manni totesi.

Kirjonen pronssille, Mustikkamaa hylättiin

Aleksi Kirjonen työnsi kolmanneksi F57-luokan kuulantyönnössä. Hänen paras työntönsä kantoi 12,18. Kilpailun voitti Puolan Janusz Rokicki, joka vei mestaruuden EM-kisojen ennätyksellä 14,72.

– Nyt päällimmäisenä suututtaa IPC:n (Kansainvälinen paralympiakomitea) pelleily. Viimeiset kolme vuotta on ollut sama vetokahvasääntö, mitään ongelmia ei pitänyt olla. Mutta nyt yhtäkkiä sama vetokahva ei käynytkään. Sitä ei saanut käyttää niinkuin olen harjoitellut. Piti ottaa ote puolet alempaa. Aika naurettavaa tämä IPC:n pelleily, Kirjonen totesi.

Miesten F37-luokan kiekonheitossa Timo Mustikkamaan kohtaloksi tuli myöhästymisen tuoma hylkäys. Hän pääsi Suomen joukkueen toiveesta kentälle heittämään kilpailun, mutta hänen tuloksia ei hyväksytty. 

– Calling-aika meni kiinni, enkä aluksi päässyt sisälle. Näyttivät myös punaista korttia, eli en ole tehnyt tulosta, vaikka kävinkin työskentelemässä kiekkoringissä, Mustikkamaa totesi.

Tuloksia


kirjonen_aleksi_1_of_1.jpg

Aleksi Kirjonen työnsi kuulakilpailusta EM-pronssin.