Kipruto pinkoi 10 kilometrin tiejuoksun ME:n, Wanders EE:n

Kenian Rhonex Kipruto voitti Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) tiejuoksusarjan 10 kilometrin kilpailun Valenciassa ME-ajalla 26.24. Kilpailussa kolmanneksi juossut Sveitsin Julien Wanders kohensi matkan Euroopan ennätyksen lukemiin 27.13.

Kipruto alitti 14 sekunnilla  Kenian Joshua Cheptegein joulukuun alussa Valenciassa juokseman ME:n 26.38, jota IAAF ei ollut vielä virallisesti hyväksynyt ME-tulokseksi. Cheptegein juoksussa oli käytössä eri reitti kuin Kipruton kilpailussa.

Kipruto, 20, juoksi ensimmäiset 5 kilometriä 13.18, joka alittaa matkan tiejuoksun ME:n. Jälkimmäinen 5 kilometriä kulki 13.06, mutta sitä ei voi noteerata ME:ksi. Toiseksi kilpailussa juoksi Kenian Benard Kimeli ajalla 27.12 ja kolmanneksi Wanders EE-ajalla 27.13. Myös kaksi vuotta sitten juostu edellinen 10 kilometrin tiejuoksun Euroopan ennätys 27.25 oli Wandersin nimissä.

Naisten kilpailussa koko kenialainen kärkitrio alitti puoli tuntia: Sheila Chepkirui oli nopein kaikkien aikojen tilaston toiseksi nopeimmalla ajalla 29.46. Rosemary Wanjiru ja Norah Jeruto olivat toinen ja kolmas samalla ajalla 29.51, ja nousivat kaikkien aikojen tilastossa kolmannelle sijalle.

Tulokset ja IAAF:n raportti