Kinnusen lonkkavaiva operoitiin, tavoitteena Tokion olympialaiset 2021

Kävelijä Jarkko Kinnusen harjoittelua kiusannut lonkkavaiva hoidettiin maanantaina tähystysoperaatiolla Turussa. Alustavan arvion mukaan Kinnunen voi aloittaa täysipainoisen Tokion olympiakesään 2021 tähtäävän harjoittelun syyskuussa.

– En halua yhtään kiirehtiä kuntoutusta. Haluan lonkan hyvin kuntoon. Tässä on nyt siihen aikaa koronaepidemian luoman tilanteen takia, Kinnunen viittasi olympiakisojen siirtymiseen ensi vuodelle.

Lonkkavaiva on kiusannut Kinnusta viime vuoden keväästä lähtien.

– Oikeaan jalkaan alkoi pitkillä lenkeillä tulla kramppeja. Magneettikuvista ei löytynyt selittävää syytä ja sain tihennetyllä lihashuollolla tehtyä ihan hyviäkin harjoitusjaksoja, Kinnunen muistelee.

Syksyllä Dohan MM-kisojen helteisellä 50 kilometrillä Kinnunen sinnitteli lonkkavaivojen kiusaamana maaliin ja oli 20:s.

– MM-kisojen jälkeen oli ylimenokausi, mutta aika nopeasti huomasin kun harjoituskausi alkoi, ettei kaikki ole kunnossa. Yritettiin mennä kuntoutuksella vielä senkin jälkeen, kun varjoainekuvauksissa näkyi löydöksiä. Kun sitten näytti, ettei homma etene ja koronakriisi muokkasi kisakalenteria, päätettiin hoitaa vaiva lonkan puhdistuksella, joka meni suunnitellusti, Kinnunen sanoo.

Jalasjärven Jalasta edustava Kinnunen, 36, on kilpailut EM-, MM- tai olympiakisoissa yhteensä 14 kertaa. Kesän 2021 Tokion olympialaiset olisivat Kinnusen uralla jo neljännet.

– Nyt on täysi fokus kuntoutuksessa ja sitten Tokion olympialaisissa. Olen tosi motivoitunut, Kinnunen sanoo.