Kinnusen keihäsvinkit ja Lampelan seiväsniksit hurmasivat

Kinnusen keihäsvinkit ja Lampelan seiväsniksit hurmasivat

Jami Kinnusen keihäsvinkit Uuraisilla ja Elina Lampelan harjanvarsien kanssa Kuivaniemellä vetämä seiväshypyn ABC-koulu saivat innostuneen vastaanoton. Tilaisuudet kuuluivat meneillään olevan yleisurheiluviikon tapahtumiin.

– Tykkäsin paljon. Oli positiivinen yllätys, että oli niin paljon porukkaa. Mielellään menen toistenkin ja autan varsinkin tuollaisia pieniä seuroja, Uuraisten Urheilijoiden Urheilukoulun avajaisissa vieraillut Kinnunen tuumi.

Lampelan kokemus oli yhtä mieleenpainuva.

– Oli tosi kivaa. Pienessä kyläseurassa vastaanotto ja ilmapiiri olivat todella lämpimiä ja lapset innokkaita, Lampela sanoi. Hän vieraili Kuivaniemen Yrityksen urheilukoulukauden avauksessa.

Kinnunen opasti Uuraisilla keihäänheiton perusteita ja sivalsi itsekin lapsille malliksi turbokeihästä. Häntä odotti myös pieni yllätys, kun nuoret urheilukoululaiset pantiin vastakkain Kinnusen suvun keihästulosten, eli Jorma, Kimmo ja Jami Kinnusen ennätystä kanssa.

– Lasten piti kokeilla kuinka monella turbokeihään heitolla he pääsevät noihin ennätyksiin. Minun ennätykseen he pääsivät 13 heitolla, Kinnunen kertaili.

Kinnusen heittovinkit painuivat hyvin lasten mieliin.

– Lapset kuuntelivat todella tarkasti, kun Jami neuvoi tekniikkaa ja jokainen halusi tietysti kokeilla heittämistä. Jamin kanssa oli puhetta, että hän voisi tulla käymään kesällä uudestaan, totesi Uuraisten Urheilijoiden puheenjohtaja Ari Ahonen.

Kinnuselle ei 80-metrinen riitä

Jos Kinnusen, 22,  Marskin kisoista alkava kilpailukausi sujuu ilman ongelmia, vuoden kuluttua urheilukoululaiset eivät enää yllä hänen ennätykseensä 13 turbokeihään sivalluksella.

– Talvi on mennyt jopa paremmin kuin olen odottanut. Jokainen osa-alue on kehittynyt. Varsinkin heitto on mennyt eteenpäin. Se johtuu siitä, että olen ollut terve ja päässyt tekemään enemmän kovavauhtisia heittoja, Kinnunen sanoo.

Viime kesänä Kinnunen voitti 22-vuotiaiden Suomen ja PM-tittelit. Ennätys koheni lukemiin 78,12.

– Viime vuonna melkein pääsin tavoitteena olleeseen 80 metriin. Nyt tavoite on mennä siitä vähän yli, Kinnunen sanoo.

Varanka: Elina oli tosi hyvä

Kuivaniemen Yrityksen puheenjohtaja Sirpa Varanka laski, että Lampelan vierailu keräsi urheilukoulun avaukseen kaikkiaan 50 henkilöä. Se oli loistomäärä seuralle, joka heräsi syksyllä toimimaan kymmenen vuoden hiljaiselon jälkeen.

– Kaikki tekivät Elinan johdolla alkujumpan. Sitten oli ampumajuoksua, eli juoksua ja pallon heittoa sankoon, Voitto Onnisen ratoja sekä turbokeihään heittoa. Elina näytti sitten harjan varsilla oikeat seiväsotteet. Sen jälkeen hypättiin patjalle, Varanka kertasi illan ohjelmaa.

– Urheilijavierailu otettiin ilolla vastaan. Elina oli tosi hyvä, lapset tykkäsivät.

Lampelalle vierailu oli pientä vaihtelua arjen harjoituksiin. Kevään Teneriffan harjoitusleirin jälkeen fokus on ollut hypyn rakentamisessa. Ongelmana on, että Oulu-hallista patjat pantiin jo sivuun ja kun sää on ollut viileä, Lampela on käynyt hyppäämässä Raahessa.

– Punttitreeneissä on tullut ennätyksiä ja juoksu tuntuu hyvältä, mutta en aloita vielä kilpailukautta, koska en ole vielä päässyt kunnolla hyppäämään pitkällä vauhdilla, Lampela sanoo.

– Pitää toivoa, että säät lämpenevät, että pääsee hyppäämään ulkona.


lampela_elina_kuivasniemella.jpg

Elina Lampela opasti Kuivaniemen Yrityksen urheilukoululaisille seiväshypyn perusteita.


lampela_elina_kuivaniemella_fanin_kanssa.jpg

Fanikuva kuuluu aina asiaan.