Kinnunen yllättyi kun laikka heilui, Ojala ennätysvauhdissa

Kinnunen yllättyi kun laikka heilui

Jalasjärven Jalaksen Jarkko Kinnunen oli rahtusen ihmeissään, kun huomautuksia tippui Roomassa kävelyn MM-joukkuekilpailun 20 kilometrillä. Hän käveli hellesäässä ajan 1.24.00, joka toi 46. sijan.

Turun Weikkojen Aleksi Ojala pudotti ennätyksensä lukemiin 1.24.59. Kovatasoisessa kilpailussa se riitti 58. sijaan.

Turun Urheiluliiton Matias Korpela otettiin radalta varoitustilin täyttymisen vuoksi 16 kilometrin jälkeen ja Lappeenrannan Urheilu-Miesten Aku Partanen keskeytti heti alkumatkasta.

– Se yllätti, että laikka heilui. Huomautuksia tuli tosi paljon ja minulle ei yleensä käy niin. Jotenkin kävely ei vaan mennyt kunnolla, se oli työlästä. Huomasin sen jo alussa, Kinnunen sanoi.

Kinnunen käveli 20 kilometrin ennätyksensä 1.22.27 pari viikkoa sitten Tuusulassa.

– Sen kilpailun päälle tehtiin aika tiukka harjoitusjakso. Se oli vähän nippanappa, ehtiikö siitä palautua. Vaikka nyt tehtiin tämän kisan alle vähän kevyempää harjoittelua, kävely oli koko ajan aika jumista.

Kinnunen, 32, on 50 kilometrin erikoismies ja tähtää kuntoaan Rio de Janeiron olympialaisiin. Tuota tavoitetta ajatellen Rooman hellekisa kertoi, ettei ole syytä huoleen.

– Ihan ok se meni. Nyt päätettiin, etten mene Saksaan kilpailemaan, vaan teen kunnon treenijakson ennen kuin menen heinäkuussa vuoristoleirille, Kinnunen sanoi.

– Ja olihan tuossa matkalla kiva ohitella niin 20 kuin 50 kilometrin huippunimiä kuten 50 kilometrin ex-maailmanmestari Robert Heffernan ja kova 20 kilometrin nimi, Etelä-Afrikan Lebogang Shange (tänä vuonna 1.20.06), Kinnunen tuumi.

Ojala: Diesel lämpeni lopussa

Ojala on tällä kaudella romuttanut ennätyksiään oikein urakalla. Sama tahti jatkui Roomassa. Hänen aiempi 20 kilometrin ennätyksenä oli viime vuonna kävelty 1.26.27 ja nyt meni rikki 1.25.00.

– Läksin ties kuinka monetta kertaa liian kovaa, ja sain koneen kulkemaan vasta lopussa. Diesel kun olen, vasta viimeisellä kahdeksalla kilometrillä kone lähti käyntiin ja alkoi viedä, Ojala kertaili.

Ojala, 23, pudotti aiemmin tänä vuonna 50 kilometrin ennätyksensä aikaan 3.46.25 ja tähtää Kinnusen tapaan kuntoaan olympialaisiin.

– Tämä oli hyvä välietappi Rioa ajatellen. Pystyin vähän katsomaan missä mennään vauhtikisassa, vaikka varsinaisia vauhtitreenejä oli takana vain kaksi ennen tätä kisaa, Ojala sanoi.

Partanen menee tutkimuksiin

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Aku Partasen kilpailu jäi kesken jo noin kuuden kilometrin kävelyn jälkeen.

– Täällä on ollut koko ajan alavireinen olo. Nyt tuli kävellessä vielä sen verran huonompi olo, että tunsin, ettei kävely lähde kulkemaan taistelemallakaan. Siksi oli järkevintä keskeyttää, Partanen totesi.

Suomen joukkueen lääkärin Timo Kuusiston mukaan Partanen menee tutkimuksiin, joissa selvitetään, onko ongelmien taustalla sairaus.

Turun Urheiluliiton Matias Korpelan kisa päättyi noin 16 kilometrin jälkeen. Hänet otettiin radalta kolmen varoituksen takia.

– Pikkuisen oli vasen polvi kipeä. Se on vanha vaiva, ja yksi punainen tuli sitten askelluksesta. Läksin ennätysvauhtiin ja pysyin alle tunnin ja 27 minuutin vauhdissa 10 kilometriä, mutta sitten jouduin yrittämään liikaa, eikä tekniikka pysynyt mukana, Korpela tuumi.

Korpela ehti kaatuakin matkalla kerran. Hän liukastui viiden kilometrin kävelyn jälkeen juottopaikalla, veden liukastamalla tiellä.

Kaikille Roomassa kävelleille miehille seuraava isompi kilpailu on maantiekävelyn SM-kilpailu Turussa kesäkuussa.

Kiina otti kaksoisvoiton

Rooman miesten kilpailun voitti kiinalainen Zhen Wang ajalla 1.19.22. Hänen maanmiehensä Zelin Cai oli toinen 1.19.34. Wang on 20 kilometrin MM-kisojen hopeamitalisti vuosilta 2011 ja 2015 ja edellisten olympiakisojen pronssimitalisti. Cai oli viime vuoden Pekingin MM-kisoissa 20 kilometrillä viides ja neljä vuotta sitten olympialaisissa neljäs.

Kiina voitti Roomassa joukkuekilpailun ennen Kanadaa ja Ecuadoria. Suomi ei saanut joukkuesijoitusta, sillä se ei saanut kolmea urheilijaa maaliin.

Tuloksia


m_kavely_20_km_3_of_6.jpg

Aleksi Ojala rypisti 20 kilometrin ennätyksensä juuri alle tunnin ja 25 minuutin.