Kinnunen käveli kauden parhaan 50 kilometrin kilpailun: Juomahomma toimi nyt hyvin

Kinnunen käveli kauden parhaan 50 kilometrin kilpailun: Juomahomma toimi nyt hyvin

Jarkko Kinnunen käveli kauden parhaan 50 kilometrin kilpailunsa Saksan mestaruuskisoissa Ascherslebenissä sunnuntaina. Kinnunen oli toinen ajalla 3.52.40. Tulos ei kuitenkaan aivan täyttänyt kokeneen kävelijän toiveita.

– Mielelläni olisin kolme tuntia ja 50 minuuttia alittanut, Kinnunen sanoi.

Kinnunen käveli lähes koko matkan kolmen tunnin ja 50 minuutin loppuaikaan tähtäävää vauhtia. Rytmi hiipui vasta viimeisellä viidellä kilometrillä.

– Jarkon vauhti oli koko matkan tasaista. Vasta viimeinen vitonen meni reilut pari minuuttia yli suunnitellun. Huono aika tämä ei silti ollut, Kinnusen valmentaja Valentin Kononen muistutti.

Kilpailun voitti saksalainen Jonathan Hilbert ajalla 3.51.22. Hän jäi ensimmäisellä viidellä kilometrillä Kinnusen kyydistä, mutta kiri sittemmin eron kiinni. Noin 30 kilometristä reiluun 40 kilometriin Hilbert ja Kinnunen kävelivät yhdessä.

– Jonnekin 42-43 kilometriin mentiin yhdessä, sitten oli vähän hankalaa. Oma frekvenssi putosi. Ei ollut tarvittavaa potkua, Kinnunen sanoi.

EM-kisoissa kiusannut imeytymisongelma ratkaistu

Kinnuselle, 34, Saksan kilpailu oli kolmas 50 kilometrin rypistys tänä vuonna. Hän käveli kevättalvella Dudincessa ajan 3.54.26. Berliinin EM-kisoissa elokuussa juoman imeytymisongelmat sotkivat kilpailun täysin, mutta Kinnunen sinnitteli maaliin ajassa 4.24.59.

Nyt juoman imeytymisessä ei ollut ongelmia. Konosen mukaan käytössä oli muuten sama malli kuin Berliinin EM-kisoissa, mutta kisaa edeltäneen päivän tankkaus tehtiin eri lailla.

– Ongelmana Berliinissä oli, että kävelijöillä oli lähdössä liikaa energiaa ja siksi juoma ei lähtenyt imeytymään. Meillä tankkauksessa ollutta urheilujuomaa ei olisi saanut sekoittaa kalsiumpitoiseen veteen, koska ei sekoittunut, vaan jäi vatsaan löllymään. Vatsalaukussa oli tavallaan tulppa valmiina jo ennen kisaa, Kononen kertoo.

Kinnusen mukaan oli erittäin tärkeää, että imeytymisongelma on saatu ratkaistu.

– Nyt juomahomma toimi hyvin. Se on erittäin merkittävä asia Dohassa ensi vuonna käytäviä MM-kisoja ajatellen. Siellä sen pitää toimia, Kinnunen sanoi.

Ranking-sijoitus nousee

Ascherslebenin kisa oli Kinnuselle Dohan MM-kisoja ajatellen muutenkin tärkeä. Tulos nosti hänet maailmantilastossa 22. sijalle ja toi tärkeitä ranking-pisteitä, joiden perusteella urheilijat valitaan Dohan MM-kisoihin. 

– Sikälikin tämä oli hyvä kisa, Kinnunen sanoi.

Kinnusen ensi vuoden kilpailusuunnitelmat ratkeavat syksyn mittaan. Konosen mukaan keväällä on tarkoitus kilpailla, mutta missä ja milloin, se on vielä auki.

– Tässä on pitkä kausi takana. Nyt huilataan hetken aikaa ja sitten palataan sorvin ääreen ja katsotaan seuraavia kisoja, Kinnunen sanoi.

Yleisurheilutuloksia/Kv.

Aschersleben, Saksa:

Saksan mestaruuskisat:

Miehet, 50 km kävely: 1) Jonathan Hilbert Saksa 3.51.22, 2) Jarkko Kinnunen Suomi 3.52,40. (Saksan mestaruuskilpailun ulkopuolella).