Kinnunen ja Pölkky heittivät finaalipaikat, Ahola karsinnassa 55,88

Pronssin tuoneen SE-heiton mitta yllätti Kinnusen

Elina Kinnunen ja Sofia Pölkky heittivät jatkopaikan 17-vuotiaiden EM-kilpailujen keihäänheiton karsinnasta Tbilisissä. Uudenkaupungin Kenttäkarhujen Kinnunen oli omassa karsintaryhmässään kolmas ja kaikkiaan neljäs heitettyään 54,70. Karsintaraja oli 53 metriä.

Kinnusen tulos syntyi kolmannella heitolla. Kaksi edellistä kantoivat 52,42 ja 52,99.

– Karsintaraja olisi saanut mennä jo toisella heitolla, mutta se jäi harmittavasti sentin vajaaksi. Toisaalta sain nyt hyvin tuntumaa heittopaikkaan. Heitot tuntuivat hyviltä, Kinnunen totesi.

Seinäjoen seudun Urheilijoiden Pölkky oli toisessa karsintaryhmässä kolmas tuloksella 50,72. Koko karsinnassa hän oli kahdeksas.

– Vähän meinasin mennä paniikkiin ensimmäisen epäonnistuneen heiton jälkeen. Onneksi onnistuin toisella, Pölkky totesi.

Karsintarajan ylitti kaikkiaan viisi heittäjää. Karsinnan pisimmän heiton kiskaisi norjalainen Arianne Morais, joka heitti 57,51. Ukrainan Slina Shuh oli toiseksi paras tulosella 56,09. Finaali kilpaillaan sunnuntaina.

 

Ahola kiekkokarsinnassa seitsemäs

Porin Yleisurheilun Eero Ahola selviytyi poikien kiekonheiton loppukilpailuun karsinnan ensimmäisen kierroksen tuloksellaan 55,88. Hän sijoittui ensimmäisessä karsintaryhmässä viidenneksi ja kahden ryhmän yhteistuloksissa seitsemänneksi.

-Tehoja olisi enempäänkin, mutta ei irronnut. Eilinen väsytti vielä, mutta toivotaan, että tulos riittää finaaliin.  Nyt menen lepäämään ja palauttelemaan, jotta olen iskussa finaalissa, mikäli paikka sinne irtoaa. Heittopaikka on hyvä, Ahola kertoi ennen toista karsintaryhmää.

Ahola heitti lisäksi kolmannella kierroksella tuloksen 54,76. Hän on jo aiemmin näissä kisoissa saavuttanut pronssimitalin päälajissaan kuulantyönnössä. Kiekkofinaali alkaa sunnuntaina kello 16.00.

Kyproksen Georgios Koniarakis sinkautti kiekkokarsinnan pisimmän kaaren, 58,99. Kukaan ei siis ylittänyt karsintarajaa, joka oli tasan 59 metriä.

 

Hakanen pituushypyn finaaliin, Koistinen karsiutui

Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Saara Hakanen leiskautti tyttöjen pituushypyn karsinnasta finaaliin tuloksella 602.  Hakanen hyppäsi tuloksen kolmannella eli viimeisellä kierroksella vastatuuleen. Hän sijoittui ensimmäisessä ryhmässä kolmanneksi sekä yhteistuloksissa neljänneksi.

-Askel osui hyvin lankulle. Jäin ennätyksestäni (609) vain seitsemän senttiä, joten hyppy oli hyvä. Kolmiloikan pettymyksen (finaalin 7:s) jälkeen tämä antaa uskoa omaan tekemiseen, Hakanen iloitsi.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Ada Koistinen hyppäsi parhaallaan 585 ja karsiutui finaalista viiden sentin erolla. Koistisen ennätys on 595. Hän sijoittui omassa ryhmässään viidenneksi ja kokonaistuloksissa 14:nneksi.

-Pyörivän tuulen takia en saanut askelta osumaan lankulle, sanoi pettynyt Koistinen.

Tuulen suunta ja voimakkuus vaihtelivat reippaasti, ja suomalaiset joutuivat hyppäämään kaikki hyppynsä vastatuuleen. Paahtavassa 33 asteen helteessä pisimmälle, 627, ponkaisi Slovenian Maja Bedrac. Finaali alkaa sunnuntaina kello 16.15.

(Jyrki Repola.)