Kinnunen ja Partanen vuorilta suoraan Kalevan kisoihin

Kinnunen ja Partanen vuorilta suoraan Kalevan kisoihin

Jarkko Kinnunen ja Aku Partanen ovat innokkaita näkemään kuinka hyvin kroppa toimii torstaina Seinäjoen keskustan kadulle tehdyllä radalla. Lontoon MM-kisoihin jo valittu kaksikko osallistuu Kalevan kisojen 20 kilometrin kävelyyn vain päivä Italian vuoristoleiriltä paluun jälkeen.

– Tämä on kolmas kerta, kun kilpailen heti vuoristoleiriltä tulon jälkeen. Kahdella edellisellä kerralla verryttelyssä on tuntunut kepeältä toisena päivänä leiriltä tulon jälkeen, mutta sitten on tapahtunut yhden yön ihme. Kolmantena päivänä olo kilpailussa oli tahmea, Kinnunen muistelee.

– Minulle Kalevan kisat on sikäli arvoitus, etten ole koskaan tullut vuoristoleiriltä suoraan kilpailuun. Siinä on aina ollut pari viikkoa välissä, Partanen tunnustaa.

Kaksikolla on takana reilun kolme viikon leiri Livignon lähellä. Asuinpaikkana on Trepallen kylä, joka sijaitsee 2000 metrissä meren pinnasta. Harjoituspaikat taas ovat laaksossa, vuorten keskellä noin 1800 metrissä.

– Ollaan menty Akun kanssa samalla ohjelmalla. Leirin pääharjoitukset olivat kolme 40 kilometrin pitkää lenkkiä, mäkitreeni, jota tehtiin Livignosta löytyneellä 6 kilometrin serpentiinitiellä sekä 5 x 5 kilometrin treeni, Kinnunen sanoo. 

Vuosi sitten Kinnunen piipahti näihin aikoihin sairaalassa, nyt flunssat eivät ole häirinneet ja harjoittelu on sujunut suunnitelmien mukaan.

– Olen saanut harjoituskauteen kaksi hyvää nousujohteista jaksoa. Ensin syksystä vuodenvaihteeseen, jota seurasi huono jakso ja nahkea 50 kilometrin kisa Dudincessa. Sitten sairastelin huhtikuussa. Toukokuusta lähtien on mennyt taas hyvin. Olen tehnyt kaikki treenit mitä olin suunnitellut, Kinnunen sanoo.

Kinnunen: Kuin kotikisat

Kinnusen toiveissa on katkaista Seinäjoella Aleksi Ojalan kahden voiton putki ja palata mestariksi ensi kertaa sitten kesän 2014. Voitto Seinäjoella olisi Jalasjärven Jalaksen kävelijälle erityisen mieluinen.

– Minä voin puhua Seinäjoen Kalevan kisoista melkein kotikisoina. Olin katselemassa vuoden 1999 Kalevan kisoja. Nyt pääsen itse kisaamaan sen yleisön eteen, Kinnunen sanoo.

Vuoden 1999 Kalevan kisoissa mestaruuden vei Kinnusen nykyinen valmentaja Valentin Kononen.

Partanen: Aika luottavainen fiilis

Myös Partasen treenit ovat kulkeneet pitkällä, tasaisella asvalttitien pätkällä Livignon tuntumassa.

– Ohjelmassa oli aika paljon aerobista määräharjoittelua. Minulla se on toiminut tosi hyvin ja nostanut kuntoa, Partanen sanoo.

– Leirin pääpaino oli kolmessa pitkässä lenkissä, jotka sain tehtyä hyvin, vaikka vatsa vähän vaivasi. Se ei estänyt mitään, mutta häiritsi. Leirin loppu tuli otettua Kalevan kisoja ajatellen aika iisisti, eikä vatsakaan ole enää vaivannut

Syyskesän kisoihin on Partasen mukaan hyvä lähteä. Harjoitus on purrut hyvin.

– On aika luottavainen fiilis. Takana on kokonaisuutena hyvä treenijakso jo pidemmältä ajalta.

Kalevan kisojen aikataulut, taustaa ja tulosranking

 


img_51651.jpg

– Tulee ekstrapositiivinen fiilis, kun harjoittelee näissä vuorimaisemissa, Jarkko Kinnunen sanoo ja Aku Partanen on samaa mieltä.

,