Kilpi vetämään JKU:n valmennustoimintaa ja Jyväskylän yleisurheilukeskusta

Otto Kilpi aloittaa joulukuun alussa Jyväskylän Kenttäurheilijoiden (JKU) valmennuspäällikkönä. Hänen toimenkuvaansa kuuluu myös Jyväskylän yleisurheilukeskuksen toiminnan johtaminen ja koordinointi yhdessä Suomen Urheiluliiton (SUL) ja Jyväskylän Urheiluakatemian kanssa.

JKU:n pestissä Kilpi seuraa Jarkko Finniä, joka siirtyi SUL:n valmennuksen ja koulutuksen johtajaksi. Jyväskyläläisseurassa Kilpi, 33, vastaa valmennusjärjestelmän kokonaisvaltaisesta kehittämisestä, nuorten, huippu-urheilijoiden ja yleisen sarjan kilpaurheilijoiden valmennuksen organisoinnista ja johtamisesta.

– Uuteen työhön lähdetään innolla ja perustekemisen kautta, niin kuin urheilussakin. Kehittämisen aika on sitten hieman myöhemmin, Kilpi kertoo.

Kilpi oli aktiiviurallaan pituushyppääjä ja aitajuoksija, joka on jatkanut yleisurheilun parissa valmentajana. Kilpi on valmistumassa liikuntatieteiden maisteriksi ja suorittaa parasta aikaa myös ammattivalmentajatutkintoa. Hänellä on myös poliisin koulutus.

Urheilu-urallaan Kilpi edusti Suomea aikuisten arvokisoissa Barcelonan EM-areenalla 2010 ja EM-hallikisoissa 2011 Pariisissa. Valmennuskokemusta Kilvellä on seura -ja maajoukkuetasolta.

– Haluan korostaa yhteistyötä sekä avointa keskustelua ja päätöksentekoa. Urheilijoiden ja valmentajien laadukkaan työnteon mahdollistamisen näen erityisen tärkeänä, Kilpi sanoo.