Kilpakävelyviestit Espoon Tapioiden juhlaa – Miesten joukkue kuorrutti mestaruuden Suomen ennätyksellä

Espoon Tapiot voitti miesten ja naisten 3 x 3000 metrin kilpakävelyviestit Jyväskylän SM-viesteissä sunnuntaina. Miesten joukkue kuorrutti neljännen perättäisen mestaruutensa Suomen ennätyksellä 36.37,46. Edellinen SE oli Espoon Tapioiden viime vuoden vastaavassa kilpailussa kävelemä 37.10,19.

Vuosi sitten espoolaisseuran trio käveli mestaruuden ja SE:n kokoonpanolla Joni Hava, Sajan Irincheev ja Jere Niemi. Nyt Irincheev oli poissa ja hänen tilallaan käveli Jaakko Määttänen. Niemi ehti kahden SM-viestikisan välissä jo lopettaa uransa ja aloittaa sen uudelleen.

­– Olin jo oikeastaan jo lopettanut urheilu-urani viime vuoteen, mutta kesän alussa tuli ilmoitus, että syksyllä mahdollisesti tarvitaan viestiin mukaan, joten tein paluun lajin pariin. Mukava, että se kantoi tällä tavalla hedelmää, Niemi hymyili.

Joni Haava tuuletti Espoon Tapioiden voittoa ja SE-aikaa.

Hava: Jätkät petasivat  tämän niin hyvin, etten voinut enää munata

Suomen ennätys oli kolmikon tavoite alusta pitäen ja sovittu vauhdinjako toimi.

– Jere tuli avausosuudelta käytännössä siihen aikaan vaihtoon, mitä ajateltiin. Minun piti lähteä sellaista neljän minuutin vauhtia liikkeelle, mutta eka kierros oli vähän kovempaa, sitten rauhoitin vauhtia vähäksi aikaa, ja pystyin sitten painamaan lopun kovaa. Yksi kauden parhaista kisoista, Määttänen hehkutti.

Mestaruuden ja SE:n sinetöi joukkueen ankkuriosuuden kävellyt Hava.

– Jätkät petasivat tämän niin hyvin, etten voinut enää munata. Vähän jänskätti, miten lähtee, kun tässä on ollut jo vähän aikaa lomamoodissa, mutta yllättävän hyvin se meni, Hava tuumi.

Enni Nurmi toi Espoon Tapiot mestarina maaliin.

Espoon Tapiot ylivoimainen myös naisten viestissä

Naisten 3 x 3000 metrillä Espoo Tapiot palasi mestariksi vuoden tauon jälkeen joukkueella Hele Haapaniemi, Ella Rautawaara ja Enni Nurmi. Ylivoimainen voitto heltisi ajalla 42.53,86. Laitilan Jyskeen trio Maria Antola, Jonna Voronkoff ja Venla Laiho oli toinen ajalla 48.23,80.

– Meillä oli sellainen ajatus, että katsotaan, kuinka Hele kävelee ja sen mukaan katsotaan, miten Ella menee, koska hän juoksee vielä viestin, ankkuriosuuden kävellyt Nurmi sanoi.

Aktiiviuransa jo kolme vuotta sitten päättänyt Haapaniemi käveli viestin avausosuuden sen verran hyvin, että tällä kauden loistoaikoja kävellyt Rautawaara saattoi kävellä osuutensa maltilla.

– Se oli sellainen löysä treeni, Rautawaara kuvasi menoaan.

Haapaniemi päätti aktiiviuransa syksyllä 2019 ja on sittemmin pitänyt yllä kuntoaan hiihtämällä ja lenkkeilemällä, mutta halusi auttaa seuraansa viestimestaruuteen.

­– Viesteissä pitää uhrautua. Olen tänä vuonna tehnyt Ennin kanssa varmaan 10 kävelytreeniä, mutta en tietenkään Ennin vauhdissa, eli kävelytreenejä on kolmeen vuoteen ollut saman verran kuin ennen viikkoon, Haapaniemi tuumi.

Espoon Tapioiden naisten joukkue: Hele Haapaniemi, Ella Rautawaara ja Enni Nurmi.

https://live.time4results.com/yu/2022/smviestit/