Kilpakävelykarnevaalit siirtyivät Jämsään

Kilpakävelykarnevaalit siirtyivät Jämsään

Kilpakävelykarnevaalit järjestetään ensi kesänä Jämsässä. Samaan aikaan kesä-heinäkuun taitteessa (28.6.-1.7.) Jämsässä pidetään pituushypyn, kolmiloikan ja kestävyysjuoksun karnevaalit.

– Tämä on mainio konsepti. Kestävyysjuoksu ja kävely pääsevät samankaltaisina lajeina samaan karnevaaliin. Näin koulutustilaisuuksissa voidaan hyödyntää ristikkäin osaavia kouluttajia ja jakaa tietoa suuremmalle ryhmällä, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) kilpakävelyvalmentaja Jani Lehtinen.

– Odotan myös, että kilpailutarjonta monipuolistuu, kun urheilija voi halutessaan kilpailla molemmissa lajeissa. Kestävyysjuoksijoille voidaan nyt tarjota mahdollisuutta kokeilla kävelyä.

Samoin uudistuksen näkee Jämsän lajikarnevaalien järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Marja Pekkarinen.

– Kestävyysjuoksukarnevaalit tukevat kilpakävelykarnevaaleja. Ne antavat mahdollisuuden esimerkiksi yhteisharjoituksiin. Kilpakävelymatkat ovat hyvä lisä Jämsän karnevaalien kilpailuihin, Pekkarinen sanoo.

Uutta vuoden 2018 lajikarnevaalikonseptissa on myös moniottelukarnevaalien siirto pääsiäiseksi. Ne pidetään Liikuntakeskus Pajulahdessa 30.3.-1.4.2018. Aiemmin kilpakävelyn ja moniotteluiden karnevaalit on järjestetty kesällä Kauhavalla.

Moniottelijoille pääsiäisenä pidettävä karnevaali mahdollistaa osallistumiselle ensin kevättalvella omaan karnevaalitapahtumaan ja kesällä jonkun muun lajin karnevaaleille.

– Tämä on ollut erityisesti moniottelijoiden toiveena. Toisaalta myös yksilölajin karnevaaleille suuntaavilla on jatkossa mahdollisuus hyödyntää moniottelukarnevaalit, sanoo SUL:n lajikarnevaalivastaava, aluepäällikkö Tapio Rajamäki.

– Mitä nuoremmasta urheilijasta on kyse, sen enemmän monipuolisesta harjoittelusta on hyötyä ja moniottelukarnevaalit ovat oiva opin paikka.

Kiitokset Kauhavalle

Kilpakävelyn ja moniotteluiden karnevaalien aiemmalle järjestäjälle Rajamäki jakaa kiitosta.

– Suuret kiitokset Kauhavalle ja erityisesti Arto Valkamalle ansiokkaasta ja monivuotisesta työstä, mitä kilpakävelyn ja moniotteluiden eteen on aiemmin Kauhavalla järjestetyillä karnevaaleilla tehty.

Yleisurheilun lajikarnevaalit on tarkoitettu 10-vuotiaille ja sitä vanhemmille urheilijoille sekä heidän vanhemmilleen, ohjaajille ja valmentajille. Karnevaalileiriltä löytyy ohjelmaa ja kovatasoisia kilpailuja kaikille. Kilpailuja on lasten sarjoista aikuisten kisoihin.

Moniottelut pois lukien kaikki kesän lajikarnevaalit järjestetään 28.6.-1.7.2018.