Kilpailut sallitaan kesäkuun alusta, Aalto: SUL:n linjaukset kesäkuulle julki keskiviikkona

Suomen hallitus tiedotti maanantaina muutoksista koronavirusepidemian tuomiin rajoituksiin. Urheilukilpailujen järjestäminen on erityisjärjestelyin sallittua kesäkuun alusta lukien.

Kesäkuun alusta höllätään myös julkisten paikkojen kokoontumisrajoitusten henkilömäärää nykyisestä 10 henkilöstä enintään 50 henkilöön. Määräys on voimassa toistaiseksi.

Hallituksen mukaan 50 hengen kokoontumisrajoitusta sovelletaan suositukseen perustuvana toimintaohjeena myös kolmannen sektorin järjestämissä tilaisuuksissa, eli se koskee seurojen harraste-, liikunta- ja urheilutapahtumia.

– Suomen Urheiluliitto julkistaa keskiviikkoisen hallituksen kokouksen jälkeen ohjeistuksen liittyen kilpailu- ja harrastustoimintaan kesäkuun alusta lukien. Toukokuun loppuun mennään näillä käytännöillä mitä nyt on käytössä, sanoo SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto.

– Lähtökohtana on, että me noudatamme kaikki viranomaisten suosituksia ja määräyksiä. Nyt täytyy tarkentaa esimerkiksi mitä ”erityisjärjestelyillä” urheilukilpailuissa tarkalleen tarkoitetaan. Myös 50 hengen henkilömäärärajoitus rajaa paljon sitä millaisia kilpailut voivat olla.

SUL:n johto Facebook-livessä keskiviikkona

SUL:n hallitus kokoontuu keskiviikkona (6.5.) ja kokouksen jälkeen klo 19.00 liiton puheenjohtaja Sami Itani, toimitusjohtaja Harri Aalto ja valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola kommentoivat tilannetta SUL:n Facebook-livessä, johon voi lähettää kysymyksiä.

Suomen hallitus tiedotti maanantaina myös, että ulkoharrastuspaikat avataan 14.5. alkaen, mutta kokoontumisrajoituksia noudattaen. Muut harrastustilat ja -paikat, uimahallit ja muut urheilutilat avataan 1.6. alkaen.

Suurten, yli 500 hengen yleisötilaisuuksien järjestäminen on hallituksen linjauksella kielletty heinäkuun loppuun asti. Hallituksen mukaan asia on esillä kesäkuun alussa.

Hallituksen linjaukset