”Kilpailu on aina hyvä harjoitus”

”Seuratoiminnan kannalta ehdottoman tärkeä kilpailumuoto”

Silja Line Seurakisat ovat monelle lapselle ja nuorelle ensimmäinen kosketus yleisurheiluun. Lajia pidempään harrastaneille ne toimivat hyvinä harjoituksina suurempia koitoksia varten.

– Kilpailemista on hyvä harjoitella. Kun lappu laitetaan rintaan, itsestä saa enemmän irti. Kilpailu on aina myös tavallista parempi harjoitus, Someron Esan nuorisovastaava Tommi Virkki muistuttaa.

Someron Esan Silja Line Seurakisoissa on läpi kesän 80-90 osallistujaa. Virkin mukaan kyselyjä on tullut jopa Ruotsista asti.

– Oman paikkakunnan lasten lisäksi mukana on useimmiten kesämökkiläisiä tai muuten lomareissullaan Somerolle osuvia. Netin kilpailukalenteri näyttää toimivan todella hyvin, sieltä niitä kisoja bongaillaan.

Sosiaalinen tapahtuma

2300 asukkaan Vesannolla Silja Line Seurakisat ovat odotettu tapahtuma.

– Kisoja odotetaan ja niistä puhutaan koko pitkä talvi. Järjestämme kesän aikana yhdeksät seurakisat. Niissä on mukana 110-150 lasta ja vähintään toinen mokoma heidän vanhempiaan. Kentällä on kisapäivinä kuhinaa, Vesannon Urheilijoiden Silja Line Seurakisojen järjestelyissä mukana oleva Laura Nuutinen kertoo.

Hän sanoo, että Silja Line Seurakisat ovat perheille mukava sosiaalinen tapahtuma.

– Lapset tapaavat kisoissa kavereitaan ja vanhemmat tuttujaan. Niistä ei missään tapauksessa haluta jäädä pois.