Killinen sinetöi viimeisellä heitolla paikan Yhdysvaltain yliopistomestaruuskisoihin: ”Vieläkin ääni värisee ja kädet tärisevät”

Moukarinheittäjä Sara Killinen hallitsi jännityksen ja varmisti paikan Yhdysvaltain yliopistojen mestaruuskilpailuihin viimeisellä heitollaan karsintakilpailuissa Bloomingtonissa, Indianassa.

Killinen heitti kolmen kierroksen karsinnassa uransa toiseksi parhaan tuloksen 68,09 ja oli kolmas. Kesäkuisiin NCAA:n mestaruuskilpailuihin pääsi Bloomingtonin karsinnasta 12 parasta. NCAA:n mestaruuskilpailut pidetään Eugenessa, Oregonissa.

– Vieläkin ääni värisee ja kädet tärisevät, Killinen huokaili kilpailun jälkeen.

Killisen ensimmäinen heitto kantoi 63,91 ja toinen jäi verkkoon. Mutta kolmas onnistui.

– Omasta mielestäni olin kilpailun alkaessa rentona, mutta rentous ei näkynyt tekniikassa. Toisen heiton jälkeen jännitti, harmitti, oksetti ja pyörrytti, mutta heitossa se ei enää näkynyt, Killinen kertoi.

”Nyt voin lukea itseni kärkiheittäjiin täällä”

Virginia Tech -opinahjossa opiskeleva Killinen, 21, on löytänyt valmentajansa Andrew Dubsin johdolla hyvän vireen. Kevään mittaan Killinen on heittänyt ennätyksekseen 69,50.

Pääsy Yhdysvaltain yliopistojen mestaruuskilpailuihin oli ennätyksen ohella kevään kärkitavoite.

– Se on minulle todella iso asia. Eikä vain siksi, että sieltä saa hyvät rankingpisteet. Tuntuu ihanalta, että nyt voin lukea itseni täällä kärkiheittäjiin, Killinen sanoi.

Oman suojatin menestys maistui myös Dubsille, joka valmisteli Killistä karsintaan käyttämällä harjoituksessa skenaariota, missä Killinen lähtee kolmanteen heittoon kahden epäonnistuneen heiton jälkeen.

– Olen huono heittämään treeneissä, mutta nyt pystyin tuossa tilanteessa kasaamaan itseni hyvin. Dubs kiitteli olevansa ylpeä minusta, Killinen kertoi.

Bloomington, Indiana 26.5.2022 NCAA:n Itäisen konferenssin karsintakilpailut

Naiset,

Moukari: 1) Jillian Shippee USA 70,07 … 3) Sara Killinen Suomi 68,09.

LIVE-Tulospalvelu: https://flashresults.ncaa.com/OutdoorRegionals/2022/East/039-1_compiled.htm