Killinen kohensi painonheiton halli-SE:tä toistamiseen: ”Harjoitusten perusteella en odottanut tällaista”

Moukarinheittäjä Sara Killinen paransi jo toisen kerran viikon sisään painonheiton halliratojen SE-tulosta. Killinen oli Blacksburgissa, Virginiassa käydyssä kilpailussa toinen lukemin 21,35. Edellisen halliratojen SE:n 21,13 hän heitti viikkoa aiemmin samassa paikassa.

– Syksyn harjoitusten perusteella en odottanut mitään tällaista, mutta ilmeisesti voitontahto on vaan niin vahva, että se auttaa, Killinen totesi.

Killisen mukaan painonheittotulokset ovat olleet sikäli yllätys, että vaikka moukarinheiton laji- ja tekniikkaharjoitukset ovat luistaneet, voimaharjoittelu on syksyn mittaan takunnut.

– Vaihdoin syksyllä pääainetta, oli koulustressiä ja olin kipeänäkin. Ne toivat vähän epävarmuutta, Virginia Tech –nimellä tunnetussa ammattikorkeakoulussa ja valtionyliopistossa opiskeleva Killinen totesi syksyn treeniongelmista.

Painonheitto ei ole Killisen suosikkilaji. Se kuuluu kuitenkin Yhdysvaltain yliopistosarjan kilpailuohjelmaan, joten Killinen on joutunut myös harjoittelemaan 9,08-kiloisella heittovälineellä.

– Valmentajan kanssa on yhteistuumin todettu, että olen nimenomaan moukarinheittäjä, joten painonheitto otetaan vähän niin kuin hauskanpitona, Killinen sanoo.

– Olen treenannut painonheittoa kaksi kertaa viikossa. Heitän sitä moukarinheittotreenin jälkeen. Se toimii silloin lajivoimatreeninä. Muuten tehtynä se sotkee minulla moukarinheiton tekniikkaa.

Mammel tuli treeni- ja kilpakumppaniksi

Talven kahdessa kilpailussa Killinen on ollut kolmas ja toinen. Molemmat on voittanut amerikkalainen Rebecca Mammel, joka tuli kuluvalle kaudella Killisen treenikaveriksi samaan opinahjoon Blacksburgiin.

– Rebecca on ollut tosi mahtava treenikaveri. Hänen kanssaan tulee sellainen nyt tehdään –meininki, Killinen sanoo.

Talven mittaan Killinen heittää vielä 2-3 painonheittokilpailua. Sen jälkeen fokus on vain moukarinheitossa. Killinen heitti viime keväänä moukarinheiton ennätyksekseen 64,92. Tulevan kevään ja kesän kisoja hän ei vielä mieti koronapandemian tuoman epävarmuuden takia.

– Mennään viikko ja kisa kerrallaan. Koetetaan hoitaa ensin Yhdysvaltain kilpailukausi hyvin, Killinen sanoo.

Vaikka korona kiusaa Yhdysvalloissakin, Killisen opinahjossa koronarajoituksia on pikkuhiljaa höllennetty.

– Syksyllä päästiin lähiopetukseen. Maskit on toki naamalla, mutta on ollut mahtavaa etäopiskelun nähdä oikeita ihmisiä.

Yleisurheilutuloksia/Painonheitto

Blacksburg, USA

Yhdysvaltain yliopistosarjaa:

Naiset, painonheitto: 1) Rebecca Mammel USA 21,72, 2) Sara Killinen Suomi 21,35 (halli-SE)

 Kuva: Virginia Tech Track & Field