Killinen heitti voiton Charlottesvillessä, Grövdal ME-vauhdissa maantiellä, Bromell kiihdytti 9,88

Moukarinheittäjä Sara Killinen voitti yliopistokilpailun Charlottesvillessä Yhdysvalloissa heitettyään 64,08. Se on Killisen uran toiseksi paras tulos. Paremmin Killinen on heittänyt vain kaksi viikkoa sitten, kun hän pyörähteli ennätyksensä 64,54.

Charlottesvillen kilpailussa Killisen toiseksi pisin heitto kantoi 63,55. Tshekki Pavla Kuklova oli kilpailussa toinen heitettyään 63,47.

tulokset

Grövdal alitti ME:n – ennätyksen hyväksyminen epävarmaa

Norjan Karoline Bjerkeli Grövdal voitti 5 kilometrin maantiejuoksun Sör-Odalissa ajalla 14.39, joka alittaa Kenian Beatrice Chepkoechin ME:n neljällä sekunnilla.

Norjalaisjuoksijan tuloksen hyväksyminen ennätykseksi on on kuitenkin epävarmaa. Kilpailun järjestäjät kertoivat Norjan tv-yhtiölle, että reittiä ei saatu mittaamaan riittävää pätevyyden omaavaa mittaajaa.

Britti Beth Potter alitti Chepkoechin ME:n jo aiemmin tänä vuonna ajalla 14.41, mutta tuonkin ennätyksen hyväksymistä pidettiin epätodennäköisenä muiden muassa reitin muotoon liittyen syiden takia.

Grövdal juoksi ennätysajan 1,6 kilometrin mittaisella reitillä. Tulos kertoo, että useita maasto- ja ratajuoksun EM-mitaleita pinkonut 30-vuotias norjalaisjuoksija on hyvässä vireessä olympiakesän korvalla.

Grövdalin oma 5 kilometrin tiejuoksun ennätys ennen vappuna käytyä kilpailu oli viime syksyn 15.04. Grövdaln suunnitelmissa on juosta Tokiossa 5000 ja 10 000 metriä.

Sondre Nordstad Moen voitti Sör-Odalissa puolimaratonin ajalla 1.01.54.

Bromell kiihdytti Jacksonvillessä kärkiajan 9,88

Yhdysvaltain Trayvon Bromell kiihdytti Jacksonvillessä, Floridassa 100 metrin kauden kärkiajaksi 9,88. Myötätuulta juoksussa oli 1,5 metriä sekunnissa. Kanadan Andre DeGrasse ja Nigerian Divine Oduduru olivat toinen ja kolmas ajalla 10,05. Bromell jäi 100 metrin voittoajallaan 0,04 sekuntia ennätyksestään.

Oduduru voitti samaisessa kilpailussa 200 metriä kevään maailmantilaston kakkosajalla 19,88. Myötätuuleksi mitattiin ennätyskelpoinen 1,6 metriä sekunnissa.

Nigerian olympia- ja MM-mitalisti Blessing Okagbare kiiti naisten 200 metrin voittoon ajalla 22,03, mutta myötätuulta oli 2,5 metriä sekunnissa. Jamaikan Brittany Anderson vei naisten 100 metrin aidat ajalla 12,91 (-0,8 m/s).

Austinissa Texasissa kaksipäiväisen kilpailun avauspäivänä Tara Davis voitti naisten pituushypyn ponkaistuaan 697 (+ 0,5 m/s). Davis ponkaisi aiemmin tänä vuonna ennätyksekseen 714.