Kiivas suomalaispäivä Tallinnassa torstaina

Kiivas suomalaispäivä Tallinnassa torstaina

LIVE-Tulospalvelu:

Liki puolet Suomen joukkueen yli 50 urheilijasta kilpailee Tallinnan kodikkaalla Kadriorg-stadionilla torstaina 9. heinäkuuta, kun yleisurheilun 22-vuotiaiden EM-kilpailut alkavat.

Avauspäivälle on luvattu vaihtelevaa säätä, mutta se ei tuntunut kiusaavan suomalaisia, jotka ottivat aattopäivänä tuntumaa stadioniin sekä verryttely- ja harjoitusalueisiin.

– Suhteessa se on parempi meille mitä huonompi sää on, kun ollaan Suomessa totuttu näihin kylmiin säihin, pikajuoksija Otto Ahlfors veisteli puolivakavissaan ja kiteytti monen muunkin ajatukset.

– Kaikkeen ollaan totuttu ja varauduttu. Sää ja muut olosuhteet eivät meihin vaikuta, seitsenottelija Hertta Heikkinen komppasi.

Suomalaisurakan Tallinnassa aloittaa kuulantyöntäjä Tara Tuominen aamukarsinnassa, jossa karsintaraja on 16,35.

– Reiluun ennätysparannukseen olen tyytyväinen. Isoihin kisoihin olen yleensä löytänyt aina vähän erilaisen fiiliksen, tällä kaudella ennätyksekseen 14,54 työntänyt Tuominen sanoo.

 

Moukarimiehet luottavaisena

Moukarinheiton karsinnassa trio Jesse Lehto, Tommi Remes ja Juho Saarikoski tavoittelee finaalipaikkaa, joka heltiää ainakin karsintarajan 71,50 rikkomalla. Kolmikko on kilpailuun lähtevien joukossa sijoilla seitsemäs, yhdeksäs ja viidestoista.

– Sain tehtyä hyviä heittoja moukarikarnevaalien jälkeen, mikä oli se tärkein juttu valmistautumisessa. Työ on tehty jo talvella. Nyt ei muuta kuin hyvä fiilis päälle, kolme viikkoa sitten ennätyksensä 71,89 pyörähdellyt Lehto sanoo.

Saarikosken tunnelmat olivat hyvin samanlaiset. Hän heitti hiljan Kaustisen moukarikarnevaalissa ennätyksensä 71,57.

 – Viimeiset kisat ja harjoitukset niiden jälkeen menivät hyvin. Tekniikka on hyvällä tasolla. Nyt pitää vain keskittyä omaan tekemiseen ja rentouteen. Mitali on tavoitteena, Saarikoski sanoo.

 

Ahlfors: Menestysmahdollisuudet viestissä

Otto Ahlfors starttaa ainoana suomalaismiehenä 100 metrin kilpailuun, kun Samuli Samuelsson keskittyy 200 metrille ja pikaviestiin.

Naisten pikamatkalle ampaisevat Anniina Kortetmaa ja Milja Thureson. Ahlforsilla oli valmistautumisessa pientä murhetta, kun takareisi kramppasi napakasti Jämsänkosken pikajuoksukarnevaalissa. Keskiviikkona sprintteri oli jo rennolla fiiliksellä.

– Jalkaa on hoidettu aika lailla ja se on ollut pari päivää täysin kivuton. Uskon, että se on ihan kunnossa. Välieräpaikka on realistinen tavoite 100 metrillä, mutta menestysmahdollisuudet lepäävät viestissä sunnuntaina, Ahlfors sanoo.

Pikamatkan tilastokärjet ovat 10,26 juossut ranskalainen Marvin Rene ja 10,27 sata metriä pinkaissut bulgarialainen Denis Dimitrov.

Hyvässä vireessä ovat suomalaiset naissprintteritkin eikä epävakaa sää pelota.

– Hyvä vaan jos sataa, Thureson tuumi.

Naisten 100 metrin tilaston kärkikaksikkona ovat saksalaiset Rebekka Haase (11,21) ja Alexandra Burghardt (11,32).

 

Finaalipaikat haussa useissa lajeissa

Loppukilpailuissa suomalaisista nähdään torstaina seitsenottelijat Hertta ja Jutta Heikkinen sekä Miia Sillman. Minttu Hukka ja Camilla Richardsson hakevat 3000 metrin estejuoksun finaalipaikkaa.

Kenttälajien karsinnoissa suomalaisista urheilevat torstaina myös seiväshyppääjät Erica Hjerpe ja Aino Siitonen (karsintaraja 425) sekä Aleksi Saarelainen (540), keihäänheittäjät Janette Lepistö ja Saara Lipsanen (55,00), kiekonheittäjä Sami Aartolahti (59,50), korkeushyppääjä Samuli Eriksson (221) sekä Kristian Pulli, joka aloittaa vaativan kahden lajin urakkansa pituushypyn karsinnasta, missä karsintaraja on 775.


tuominen_tara_netti_1_of_1.jpg

Uudenkaupungin Kenttäkarhujen Tara Tuomista enemmän ovat heitto-ottelussa pisteitä koonneet vain NIina Kelo ja Johanna Salmela.