Kiekara toinen Pisan maratonilla uran toiseksi parhaalla ajalla

Annemari Kiekara sijoittui toiseksi Pisan maratonilla Italiassa ajalla 2.41.21. Kilpailun voitti Kroatian Nikolina Sustic, joka ehti maaliin ajassa 2.40.22.

Kiekaran aika on hänen uransa toiseksi nopein. Kuluvan kauden kotimaan tilastossa se on kolmanneksi paras. Kiekaran, 42, ennätys on 2.35.12. Sen hän juoksi 19 vuotta sitten Bostonissa.

Pisan maraton oli Kiekaralta jatkoa syksyn hyville juoksuille. Hän viiletti kolme viikkoa sitten San Sebastianissa puolimaratonin 1.15.55. Pisan maratonilla hän ohitti puolimatkan ajassa 1.19.36.

– Tuntui, että olen hyvässä kunnossa ja halusin tähän väliin jonkun juoksun. Läksin kisaan ilman varsinaista maratonille valmistautumista. Tiistaina ja keskiviikkona vielä mietin osallistumista kun oli flunssaa, mutta hyvin se meni, Kiekara totesi.

– Oli hyvä 15 plusasteen keli, eikä pahoja tuulia. Sain myös hyvin kokeiltua 5 kilometrin välein juomista kisan aikana. Minulla on ollut kisan aikana juomisen kanssa vähän ongelmia. Nyt reitti oli sellainen, että Mika ehti pyöräillä juottopaikalta toiselle, Kiekara viittasi valmentajaansa ja aviomieheensä Mika Kiekaraan.

Seuraavaksi Kiekaran suunnitelmissa on juosta 10 kilometrin tiejuoksu Madridissa vuodenvaihteessa. Seuraava isompi tavoite on onnistua  helmikuussa Arabiemiraateissa juostavalla puolimaratonilla. Kokeneen juoksijan aatoksissa välkkyy pääsy Pariisin EM-kisojen puolimaratonille.