Kiekara miettii uran jatkoa Tukholman maratonin jälkeen

Kiekara miettii uran jatkoa Tukholman maratonin jälkeen

Forssan Salaman Annemari Kiekara odottaa mielenkiinnolla mitä tapahtuu lauantaina Tukholman maratonilla. Kilpailun piti päättää Kiekaran, 37, pitkä ura, mutta jos juoksu kulkee, uran jatkuminen on mahdollista. Sitä Kiekara miettii, kun maraton on taivallettu.

– Tässä on ollut rankkaa erilaisten vammojen kanssa. Silloin kun sanoin, että ura päättyy Tukholmassa, oli tuntemuksia jaloissa, Kiekara sanoo.

– Nyt olen ollut terveenä ja jalat kunnossa. Olen miettinyt, että jos kestän terveenä ja pystyn juoksemaan, miksi sitä vielä lopettamaan, mutta katsotaan nyt tuo maraton.

Kiekara on valmistautunut maratonille juoksemalla kevään mittaan kaksi puolimaratonia. Maantiejuoksun SM-kisoissa matka sujui aikaan 1.21.09 ja puolitoista viikkoa sitten Yyterissä ajassa 1.20.54. Ne eivät olleet sitä mitkä kokenut huippujuoksija toivoi.

– Silloin Yyterissä olin todella väsynyt treeneistä, Kiekara sanoo.

Sittemmin suorituskyky on kääntynt nousuun, kuten Lempäälässä viikonvaihteessa 35.49:ään juostu katukymppi kertoi. Kunto on edelleen nousussa, mutta maratonin suhteen Kiekara on varovainen. Se ei ole hänelle kilpailumatkana järin tuttu

– Se on pitkä matka. En hirveästi halua mennä veikkailemaan mihin on mahdollisuuksia, vaikka itsellä on siitä ajatus.