Kiekara kolmas Lanzarotella, kausi jatkuu Brysselissä

Kiekara kolmas Lanzarotella

Forssan Salaman Annemari Kiekara (o.s. Sandell) juoksi kolmanneksi Lanzaroten puolimaratonilla. Hiljattain flunssasta toipuneen juoksijan aika oli 1.22.38.

– Rennoin mielin koetin juoksun ottaa, kun pohjalla oli aika kova flunssa. Lopetin antibiootit vasta torstaina, Kiekara kertoo.

Kiekara, 39, on syksyn mittaan pinkonut kolmanneksi maastojuoksun PM-kisoissa Norjan Kristiansandissa ja juossut puolimaratonin Kankaanpäässä 1.21.39. Tulevassa viikonvaihteessa hän osallistuu kansainväliseen maastojuoksukilpailuun Brysselissä.

Uransa jatkoa Kiekara sanoo katselevansa ”päivä kerrallaan”. Jos harjoittelu luistaa ja kunto kehittyy toivotusti, Kiekara saattaa käydä ensi vuonna Lontoon MM-kisojen maratonin tulosrajan 2.36.00 kimppuun.

– Toivotaan, että jalat kestävät ja terveys muutenkin. Tuollaiset PM-maastojen tapaiset kilpailut antavat uskoa. Vielä harjoittelu ei ole sellaista mitä sen maratonille pitäisi olla, mutta siihen suuntaan sitä pitäisi nyt viedä. Nyt olen ollut aika paljon kuntosalilla, Kiekara sanoo.

Kuluvan viikon Kiekara harjoittelee Lanzarotella, joten Suomen jäisen liukkaat tiet eivät tee kiusaa, kuten aiemmin syksyllä.

– Toivottavasti saadaan Suomeenkin paremmat juoksukelit. Nyt on ollut aivan hirveän liukasta.

Lanzarote, Espanja:

Kv. maraton:

Naiset, puolimaraton: 1) Susanne Rüegger Sveitsi 1.19.40, 2) Eleanor Davis Britannia 1.20.35, 3) Annemari Kiekara Suomi 1.22.38.