Kiekara juoksi voittoon San Sebastianin puolimaratonilla

Annemari Kiekara voitti San Sebastianin puolimaratonin Espanjassa sunnuntaina ajalla 1.15.55. Sitä paremmin on tänä vuonna suomalaisista juossut vain Anne-Mari Hyryläinen.

Pitkällä urallaan Sandell, 42, on itse juossut paremmin viimeksi kymmenen vuotta. Oma ennätys on 1.09.58.

– Se meni varmaan aika tasaista vauhtia. 7-8 kilometriin menin aika yksin, sitten siihen tuli hyvä miesporukka, jonka kanssa juostiin aika tasaisesti, Kiekara sanoi.

Kiekara juoksi ja kesän ja syksyn aikana useamman puolimaratonin ja viimeksi viisi viikkoa sitten Lissabonissa maratonin, joka taittui ajassa 2.51.26. Se oli Kiekaralle pettymys, mutta San Sebastianin juoksu nosti toiveita mahdollisuudesta tavoitella paikkaa ensi kesän Pariisin EM-kisojen puolimaratonille.

– Tulosrajaa EM-kisoihin ei ole vielä näkynyt, mutta Amsterdamin EM-kisoissa 2014 se oli 1.15.00. Sen varmaan pystyy juoksemaan, jos terveenä pysyy, ja se minulla on se tärkein asia, Kiekara sanoo.

Pitkän uransa aikana Kiekara on kamppaillut toistuvasti takareisivaivojen kanssa. Nyt ne ovat pysyneet pois jo hyvän tovin.

– Takareidet ovat olleet nyt terveenä. Hankin kotiin LPG-laitteen ja olen saanut siitä suuren avun. Takareisissä on vanhaa arpea, ja kun ne rasittuvat, ne keräävät nestettä, Kiekara sanoo.

– Viime aikoina olen juossut sellaiset 120 kilometriä viikossa.

Loppusyksyn kilpailusuunnitelmiaan Kiekara ei ole lyönyt lukkoon, mutta tammikuussa Dubaissa on tavoitteena juosta puolimaratonin.

Yleisurheilutuloksia/kv.

San Sebastian, Espanja:

Kv. Maraton:

Naiset, puolimaraton: 1) Annemari Kiekara Suomi 1.15.55.

Maraton: 1) Susana Cunha Portugali 2.36.09

Miehet, puolimaraton: 1) Archibald Casteel Ruotsi 1.04.10

Miehet, maraton: 1) Collins Kipkorir Cheboi Kenia 2.11.57.

Kaikki tulokset