Kiekara ja Järvenpää puolustavat puolimaratonin mestaruuksiaan

Pandemian väistyminen rokotusten edistyessä ja kausivaihtelun myötä alkaa jo näkyä urheilun kilpailutoiminnassa. Pyhtäällä juostaan lauantaina 17.4. maantiejuoksun SM-kilpailut THL:n suosituksia ja Etelä-Suomen AVI:n rajoituksia noudattaen.

Miehet ja naiset juoksevat puolimaratonin. Lisäksi 19- ja 17-vuotiaiden ikäluokat kilpailevat 10 kilometrin juoksussa. Ilmoittautuneita kilpailijoita on 141. Kilpailut alkavat lauantaina aamulla kello 10.30.

Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää ja Pudasjärven Urheilijoiden Annemari Kiekara puolustavat viimevuotisia miesten ja naisten mestaruuksiaan. Järvenpää on voittanut mestaruuden kolmena neljästä viime vuodesta.

Maratoonari Nieminen haastaa Järvenpään

Maajoukkuejuoksijat Aki Nummela Helsingin Kisa-Veikoista ja Antti Ihamäki Alajärven Ankkureista kamppailevat myös mitaleista. Maratonin neljä viimeisintä Suomen mestaruutta voittanut Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Jaakko Nieminen on puolet lyhyemmälläkin matkalla vahva mitaliehdokas. Vankat näytöt täysmaratonilta on myös Turun Urheiluliiton Matti Raumalla ja Pedersören Falkenin Björn Sandlerilla.

Yllätysvalmiita ovat myös Suomen ja Unkarin kaksoiskansalainen Tommi Hytönen Nurmijärven Yleisurheilusta, maajoukkuesuunnistaja Simo-Pekka Fincke Joensuun Katajasta ja maajoukkuehiihtäjä Remi Lindholm Loviisan Torista.

Laura Manninen ja Klaara Leponiemi haastavat Kiekaran

Vantaan Kenttäurheilijat-58:n Laura Manninen täyttää kilpailupäivän jälkeisenä sunnuntaina jo 48 vuotta, mutta on yhä huippukunnossa. Manninen on kahden viime vuoden täysmaratonin Suomen mestari.

Mannista neljännesvuosisadan nuorempi Lempäälän Kisan Klaara Leponiemi on nuoresta iästään huolimatta jo raivannut tiensä kansalliseen kärkeen. Hän on puolimaratonin SM-mitalisti kolmelta viime vuodelta.

Gamlakarleby IF:n Nina Chydenius ja HKV:n Suvi Miettinen ovat molemmat kipuamassa uudelleen kansalliselle huipulle muutaman vaikean vuoden jälkeen ja lukeutuvat naisten sarjan mitaliehdokkaisiin.

Yllätysvalmiita haastajia naisten sarjassa ovat mm. Turun Urheiluliiton Aino Niemi, Mikkelin Kilpa-Veikkojen Taru Häyrinen ja HIFK:n Josefin Sjölind-Kohtamäki.

Korkealaakso ja Mononen kohtaavat kympillä

19-vuotiaiden naisten maantiekympille osallistuu joukko naisten maajoukkuetason juoksijoita, mm. LUM:n Moona Korkealaakso, JKU:n Alisa Virtanen sekä Lahden Ahkeran Ilona Mononen ja Pinja Kotinurmi.

19-vuotiaiden miesten kympillä voittajaehdokkaita ovat Ikaalisten Urheilijoiden Oskari Kangasniemi, Turun Urheiluliiton Tuure Haapanen ja Ahkeran Matias Mononen.

17-vuotiaiden ikäluokissa osallistujia on myös runsaasti, mutta voittajaehdokkaita on tässä iässä vielä ennenaikaista veikkailla ennen lähtölaukausta.

Kilpailukeskuksena toimii Pyhtään Siltakylä noin puolessavälissä Kotkan ja Loviisan välistä seiskatietä. Järjestävinä seuroina toimivat Pyhtään Yritys ja Orimattilan Jymy.

(Mikko Nieminen. Suomen Yleisurheiluarkisto SYUA.)

PYHTÄÄ 17.4.2021 Maantiejuoksun SM-kilpailut

http://www.pyhtaanyritys.fi/page36.php

LIVE-Tulospalvelu:

https://live.tuloslista.com/8963