Kévin Mayer otteli maailman kärkituloksen eksoottisessa maailmankolkassa

Yksi aikamme suururheilijoista ranskalainen Kévin Mayer varmisti osallistumisensa Tokion olympiakisoihin – jos niitä järjestetään – ottelemalla kymmenottelussa maailman kärkituloksen 8552 pistettä.

Maailmanennätysmies Mayer paransi maajoukkuetoverinsa Axel Hubertin nimissä ollutta tämän vuoden kärkitulosta lähes 300 pisteellä. Mayerin omissa nimissä oleva maailmanennätys on 9126 pistettä.

Kilpailu järjestettiin maailmanlaajuisen pandemian vuoksi Réunionissa, joka on Ranskan mertentakainen afrikkalainen departementti Madagaskarin itäpuolella.

Toiseksi ja kolmanneksi ottelivat virolaiset Taavi Tšernjavski ja Risto Lillemets pistein 8030 ja 7993.

Mayer rikkoi 110 metrin aitajuoksussa ennätyksensä loistavalla ajalla 13,54. Kiekkoakin hän heitti kymmenottelijalle harvinaisesti yli 50 metriä.

Yhdessä parhaista lajeistaan seiväshypyssä Mayer sen sijaan ei onnistunut ylittäen vain korkeuden 475. Hänen ennätyksensä on jopa 70 senttiä tätä enemmän.

Tokion olympiarajan rikkominen oli Mayerille myös henkisesti tärkeätä, sillä hän joutui keskeyttämään kaksissa viime suurkilpailuissaan Berliinin EM-kilpailuissa 2018 ja Dohan MM-kilpailuissa 2019.

(Mikko Nieminen. Suomen Yleisurheiluarkisto SYUA.)