Kevään mahtivire yllätys Ruuskaselle, Mäkelä venytti ulkorataennätyksensä

Kevään mahtivire yllätys Ruuskaselle

Keihäänheittäjä Antti Ruuskanen on yllättynyt kilpailukauden väkevästä alusta. Hän heitti Dohassa kauden avauksessaan toiseksi tuloksella 86,61. Dessaussa kesän toinen kilpailu toi voiton 85,78 kantaneelle heitolla.

– Hyvin on harjoiteltu. Olen  silti itsekin vähän yllättynyt, että näin hyvin on lähtenyt kausi liikkeelle, mutta ei pidä valittaa. Voi sen kauden joskus näinkin aloittaa, Ruuskanen myhäili.

Toiseksi Dessaun kilpailussa nousi saksalainen Johannes Vetter. Hän heitti 82,14. Kolmas oli venäläinen Dmitri Tarabin (81,71) ja neljäs Ostravassa hiljattain 85,36 heittänyt saksalainen Thomas Röhler, joka jäi tulokseen 79,62.

Syy siihen miksi Ruuskasen parhaat heitot Dessaussa olivat neljäs ja kuudes löytyi kilpailun järjestelyiden takkuamisesta.

– Kilpailun alussa mittamiehillä oli ongelmia mittalaitteiden kanssa ja kilpailun alku myöhästyi puoli tuntia. Siinä joutui sen verran odottelemaan vuoroaan, että vasta neljännellä (82,94) alkoi heitto paranemaan. Viimeisessä heitossa sitten ajoitus toimi ja sain keihään lähtemään ylös, Ruuskanen kertaili.

Lämmittelyssä kilpailijoiden päälle ripsahti jokunen vesipisara, mutta kilpailu heitettiin kuivassa säässä ja sivutuulen sävyttämänä.

Omaan kilpailuunsa Ruuskanen oli kaikkiaan tyytyväinen.

– Koko ajan on menty eteenpäin. Olin jo heti ensimmäisessä heitossa kiinni kasikymppisessä. Tekniikka on parantunut ja heittoon on tullut tasaisuutta.

 

Mäkelä loikki ennätyksensä

Ruuskanen kilpailee seuraavaksi keskiviikkona (3.6) Marskin kisoissa Lappeenrannassa. Siellä vastassa on kautensa aloittavan Arin Mannion sekä hyvävireisen Toni Sirviön johdolla lajin kotimaista kärkikaartia.

– Siellä ei parane ottaa löysin rantein. Vastassa on nuoria nälkäisiä suomalaisia

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä kimmahteli Dessaussa tuloksen 13,94, joka syntyi liki tuulettomassa säässä (+0,3 m/s) ja toi kolmannen sijan. Tulos on Mäkelän ulkorataennätys.

Hallissa Mäkelä loikki viime talvena sisäratojen SE:n 14,20. Dessaussa hän kilpaili vielä normaalia lyhyemmällä 14 askeleen vauhdilla.

– Ihan ok, mutta pikkuisen rupesi lopussa tekniikka katoamaan, kun alkoi väsyä, Mäkelä totesi.

Mäkelän sarjassa oli neljä yliastuttua hyppyä, joista varsinkin kisan viimeinen ponkaisu oli pidempi kuin mitä kisatulokseksi jäänyt lukema.

– Tämä oli vielä harjoituskilpailu, mutta pikkuisen olisi tehnyt mieli mittauttaa noita yliastuttuja, Mäkelä tuumi.

Mäkelän ulkoratojen ennätys ennen Dessaun kisaa oli 13,70. Saksassa hypätty tulos vie hänet kotimaan ulkoratojen kaikkien aikojen tilaston kolmanneksi. Voittoon kilpailussa loikki Israelia edustava Hanna Minenko tuloksella 14,35.

Mäkelän seuraava kilpailu on Lahden Eliittikisa kesäkuun puolivälissä.

Tulokset: http://www.tilastopaja.org/db/results.php?Season=2015&CID=12860923&user=…


kristina_makela_dsc_0208.jpg

Kristiina Mäkelä avasi kauden ulkorataennätyksellään 13,94 Dessaussa.

,