Kevään harjoittelun vaikeudet näkyivät Junnilan hypyissä: ”Kun on niin vähän hyppyjä alla, se ei pysy vakiona”

Ella Junnila harmitteli, että riittävän hyppyharjoittelun puute näkyi Tokion olympiakisojen korkeushypyn karsinnassa. Junnila oli kahdesti erittäin lähellä ylittää 190, mutta jäi tulokseen 186.

– Jalat olivat hyvät ja työkykyiset. Mutta kevään pikkaisen epäonnistunut harjoittelu näkyi tänään. Ei ole saatu alle hyvää hyppyharjoittelua, Junnila sanoi.

– Pari ensimmäistä hyppyä 190:stä tulivat pikkaisen kaukaa. Niissä nousut olisivat riittäneet. Mutta ponnistus tuli kaukaa, ne tippuivat pikkuisen päälle.

Kahden ensimmäisen hypyn jälkeen Junnila siirsi askelmerkkiä kolmanteen hyppyyn, mutta se ei tuonut toivottua tulosta.

– Ponnistus tuli liian lähelle eikä hyppy ollut enää pelastettavissa, Junnila sanoi.

Kovatasoisessa karsinnassa loppukilpailuun vaadittiin 195, jonka selvitti 14 hyppääjää. Mukana olivat kaikki kärkinimet, mukaan lukien tänä kesänä 203 ja hallikaudella 206 ylittänyt Ukrainan Jaroslava Mahutshih ja kahdeksan arvokilpailuiden kultamitalia voittanut Maria Lasitskene.

Kevään harjoittelu tökki, hyppy ei pysy vakiona

Junnila ylitti hallissa 196 ja oli sillä tuloksella EM-kilpailuissa kolmas. Kesän toistaiseksi paras hyppy on kesäkuun alussa Jyväskylässä hypätty 190. Junnilan mukaan kevään vaikeuksien jälkeen kunto saatiin kesällä hyvin nousuun.

– Alkukesän hypyistä näkyi, että harjoittelu ja erityisesti tekniikkaharjoittelu oli keväällä vaikeaa. Nyt kesän harjoituskaudella oli kolmen viikon jakso, jolla saatiin suunta muutettua, Junnila sanoi.

– Kun alkukesästä jalat eivät oikein olleet vireessä, niin nyt ne ovat. Mutta kun on niin vähän hyppyjä alla, hyppy ei pysy vakiona.

”Minulla on kova luotto ensi vuoden kisoihin”

Junnila vaihtoi keväällä valmentajakseen Tuomas Sallisen. Vaihto toi omat haasteensa, mutta Junnila kokee, että nyt kaikki on kunnossa.

– Kevät, valmentajanvaihdon ympärillä, oli mentaalisesti haastava. Olen päässyt siitä yli ja minulla on kova luotto, että kesän aikana suunta on saatu käännettyä positiiviseksi, Junnila sanoo.

– Ja kun päästään siitä syksyllä jatkamaan ja saadaan ehjä harjoituskausi alle, ettei tarvitse kuntouttaa mitään paikkaa, minulla on kova luotto ensi vuoden kisoihin. Sieltä on hyvää tulossa. Ei se tänäänkään kaukana ollut.