Kestilän Kisa-Veikot lähti innolla onnikalla Seuracup-reissuihin

Alle parin tuhannen asukkaan pitäjästä Kestilän Kisa-Veikot oli vuosikaudet innokkaasti mukana Seuracupeissa. Seuralle tapahtuma oli tärkeä.

–  Aivan mahdottoman suuri merkitys! Se oli kesän yksi huippukohtia, kun saimme onnikalla lähteä liikenteeseen ja kerättyä porukka. Sitä aina odotettiin, iloisella urheilumielellä aina lähdettiin liikkeelle, Erkki Helander muistelee.

Reissuilta jäi mukavia muistoja.

– Kerran oltiin jo pikkuisen matkaa menty liikenteessä, kun huomattiin, että yksi urheilija puuttuu. Onneksi emme kerenneet kauas, otimme yhteyttä ja palasimme. Siellähän hän oli, mutta hyvin päästiin matkaan, Helander sanoo.

Seuralle iso asia oli myös Kunniakierros.

–  Kunniakierroksella keräsimme matkabudjettia. Se oli merkittävä siinä, käytimme hyvänä apuvälineenä myös tiedottamisen kannalta.

Pitkän linjan yleisurheilutoimijalle itselleenkin tapahtuma oli merkittävä. Helander toimi pitkään aluepää

– Paluuta lähtötasolle ja juurille. Kun palasin tähän, ei kai sitä muuta osannut kuin palata lähtötasolle. Samalla lailla, kun se oli lapsille ja urheilijoille tavoite, oli itsellekin tavoite saada mahdollisimman kattava, iso ja hyvä joukkue matkaan, hän sanoi.

Kestilän Kisa-Veikot oli aktiivisesti mukana Seuracupeissa 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä. Helander muistelee aikoja hymyillen.

– Silloin oli porukkaa mukana ja into oli kova. Nyt valitettavasti aktiivisuus ja innostus lähteä yksilölajeihin on laskenut, meillä on tällä hetkellä kymmenkunta lisenssiurheilijaa ja pikkuisia 15. Seuracupin parhaina aikoina oli 60–70 lisenssiurheilijaa, Posiolle saimme vielä joukkueen kasattua, Helander sanoo.

Hän harmittelee, ettei seuralla ole enää mahdollisuutta kerätä porukkaa Seuracupiin osallistumiseen.