Kesän paras Nezirin ja Richardssonin tavoitteena

Neziri mukaan MM-joukkueeseen: Oma ennätys minimitavoite

Nooralotta Neziri ja Camilla Richardsson odottavat torstaista Joensuun Loiste Eliittikisaa uteliaana. Nezirin mukaan 100 metrin aitojen kauden kotimainen kärkiaika 13,20 voi kohentua, jos tuulet ovat suotuisat.

– Jos myötätuuliin juostaan, kauden parasta lähden hakemaan, vaikka tänään tuntui, etten ollut ihan palautunut Lapinlahden juoksuista), Neziri sanoo.

Joensuussa Nezirillä on hyvät kirittäjät, ykkösnimenä tällä kaudella 12,82 juossut Venäjän Nina Morozova.

Naisten 3000 metrin esteissä Camilla Richardsson jahtaa MM-kisojen tulosrajaa 9.44,00.

– Juoksin maanantaina viimeisen kovan harjoituksen ja sen perusteella olen ainakin samanlaisessa kunnossa ennen EM-kisoja, Richardsson sanoo ja viittaa 22-vuotiaiden EM-kisoihin, joissa hän juoksi esteissä neljänneksi ennätyksellään 9.46,34.

Joensuussa kilpailun ”jäniksenä”, eli matkan vauhdittajana juoksee ukrainalainen Maria Shatalova. Alle 9.44:n vauhdissa kilpailussa varmasti pysytään, sillä kilpailuun tilastosuosikit Australian Victoria Mitchell ja Yhdysvaltain Jamie Cheever ovat taittaneet matkan 9.30 tai paremmin ja Puolan Matylda Kowal ajassa 9.39,87.

– Ensimmäisen kilometrin kärki menee 3.15:n vauhtia. Minulle on silloin tärkeintä on pysyä kiinni kärjen tuntumassa. Toinen kilometrin oli Tallinnassa hidas, nyt sen pitää mennä 3.20:een ja sitten ollaan oikeassa vauhdissa, Richardsson sanoo.

– Tämä kisa tulee aika nopeasti Tallinnan kisojen jälkeen, mutta juoksu on tuntunut harjoituksissa hyvältä.

Lampisella hyvää kiriapua 800 metrillä

Miesten 100 metrillä Ville Myllymäki ja Hannu Hämäläinen virittelevät juoksuaan Kalevan kisoihin hyvätasoisessa kansainvälisessä seurassa. 800 metrillä Ville Lampisella on mahdollisuus kohentaa ennätystään 1.48,44 juoksussa, jonka tilastosuosikki on Puolan Karol Konieczny (1.47,09 tänä vuonna).

Miesten 5000 metrillä mm. Arttu Vattulainen ja Kennedy Charicha pääsevät hyvään vauhtiin. Kilpailun tilastokärki tämän vuoden ajoilla on Eritrean Teklit Teweldebrhan (13.28,56).

Korkeushypyssä Samuli Erikssonia ja muita suomalaisia kirittää 222 tänä vuonna ylittänyt Donte Nall. Kuulassa Arttu Kankaalla on vastassaan tshekki Tomas Stanek (20,64 tänä vuonna) ja Tomas Söderlund.

Pulkkinen ja Kämäräinen kuularingissä

Naisten kuulassa kohtaavat hyvävireinen Johanna Pulkkinen ja Sanna Kämäräinen, joka heittää myös kiekkoa. Naisten keihäässä kotimaan kärkinimillä Sanni Utriaisella ja Oona Sormusella on vastassaan hyvätasoisia kansainvälisiä heittäjiä.

Lisätietoja: http://www.katajayu.fi/index.php/tapahtuma/eliittikisat/aikataulu-2-2-2/