Keräyksen legendat mukaan – toukokuusta Kunniakierroksen 40-vuotisjuhlakuukausi

Yli 30 miljoonaa euroa yleisurheiluseuroille tuottanut Kunniakierros täyttää ensi vuonna 40 vuotta. Ikä ei seurojen varainhankintakonetta paina. Juhlavuoden kunniaksi toukokuusta kaavaillaan valtakunnallista Kunniakierroksen 40-vuotiasjuhlakuukautta.

– Juhlavuodelle on mietitty monenlaista toimintaa. Yksi sellainen on tuo toukokuun valtakunnallinen yhteisponnistus, jossa Kunniakierroksille tavoitellaan mukaan keräyksen legendoja, eli kaikkien aikojen parhaita kerääjiä, kertoo Suomen Urheiluliiton (SUL) hallituksen jäsen Kalle Husso.

Husso ja SUL:n aluepäällikkö Ilpo Koponen ovat jatkossa Kunniakierroksen operatiivisen toiminnan puuhamiehet. Toimintaa johtaa Kunniakierroksen johtoryhmä, johon Husson ohella kuuluvat Jouni Hyttinen, Harri Merta, Ilpo Kaukoranta ja Christer Aspfors.

– Olemme johtoryhmässä ideoineet juhlavuodelle toimintaa ja joitakin uudistuksia, vaikka keräys sinällään pysyy samanlaisena, eli tukieuroja kerätään samaan tapaan kuin ennenkin, Husso sanoo.

– Uudistukset, joita parasta aikaa työstetään, liittyvät enemmän markkinointiin ja siihen, kuinka seurat saadaan entistä paremmin motivoitumaan Kunniakierroksen järjestämiseen.

Tee kokeilu, järjestä juhlavuoden Kunniakierros

Mitä uutta Kunniakierroksen markkinointiin ja juhlavuoteen on tulossa, selviää Husson mukaan vielä kuluvan vuoden puitteissa. Husso haastaa jo nyt seurat, jotka eivät säännöllisesti Kunniakierrosta järjestä, tekemään kokeilun ja organisoimaan tapahtuman juhlavuodelle.

– Juhlavuosi on hyvä hetki kokeilla Kunniakierrosta. Helpoiten tapahtuman rakentaminen lähtee käyntiin nimeämällä seuraan vastuuhenkilö, joka on yhteydessä piirin kunniakierrospäällikköön ja alkaa sitten rakentaa tapahtumaa vaikkapa juuri toukokuulle.

IF Raseborg keräsi yli 30 000 euroa

Husso muistuttaa, että korona-ajan rajoitusten puitteissakin Kunniakierros on hyvä ja turvallinen tapa kerätä seuralle rahaa. IF Raseborg keräsi tänä vuonna Kunniakierroksella 30 619 euroa, Ikaalisten Urheilijat 22 060 ja IF Drott 16 808 euroa.

– Ideana Kunniakierroksella on, että rahan kerääjät, jotka ovat hankkineet itselleen tukijoita, kiertävät Kunniakierros-tapahtumassa tunnin verran rataa ympäri. Tukijat maksavat joko kierroskohtaisen maksun tai kertamaksun ja rahat tilitetään sitten yleisurheilutoimintaan, Husso sanoo.

– Kun Kunniakierrostapahtuma järjestetään ulkona, se on helposti operoitavissa turvallisesti huomioiden riittävät turvavälit ja hygieniaohjeet.

Lisätiedot:

Kalle Husso

044 3410075

kalle.husso@esliikunta.fi

Ilpo Koponen

050 414 5085

ilpo.koponen@sul.fi

Kunniakierroksen nettisivut:

https://kunniakierros.fi/fi/public