Keränen heitti voittoon ennätyksellään Jenassa

Keränen heitti voittoon ennätyksellään Jenassa

Limingan Niittomiesten Toni Keränen sivalsi voiton Saksan Jenassa käydyssä keihäskilpailussa ennätyksellään 72,43. Keräsen,18, aiempi ennätys miesten keihäällä oli viime vuonna syntynyt 70,66.

Keränen nousi 19-vuotiaiden kilpailun voittoon viimeisellä heitollaan. Myös toiseksi sijoittunut Saksan Norman Plischke heitti viimeisellä kierroksella parhaansa 71,75.

– Kilpailu lähti hyvin käyntiin. Heti ensimmäisellä kierroksella tuli 70-metrinen (70,06). Se irtosi puolitehoisella, varmistelevalla heitolla. Viimeisellä heitolla pistin kaikki peliin, kun olin toisena 22 senttiä Plischken takana, Keränen kertaili.

Jenassa heitettiin hellesäässä, mutta vastatuulessa.

– Viimeinen heitto oli sellainen roikku, mutta keihäs lähti hyvään asentoon. Jos olisin halunnut heittää pidemmälle tuohon tuuleen, keihäs olisi pitänyt saada alemmaksi. 75 metrin heittoon on mahdollisuuksia milloin vain, Keränen arvioi kuntoaan.

Keränen on harjoitellut Hannu Kankaan valmennuksessa syksystä lähtien. Keihäällä heittäminen oli harjoituskauden alussa pitkään jäissä, kun olkanivelen takaosasta löytyi syksyllä murtuma ja rustorepeämä. Nyt kaikki on kunnossa.

– Olkapäässä ei ole minkäänlaisia kipuja. Toki sitä pitää jumpata ja olla sen kanssa harjoitellessa varovainen. Suorituksen aikana sitä ei tarvitse varoa, Keränen sanoo.

Keränen kilpailee seuraavan kesäkuun 20. kesäkuuta Nuorten eliittikisoissa Espoossa.

Olympiavoittaja Thomas Röhler voitti Jenassa miesten kilpailun 83,64 kantaneella heitolla. Lars Hamann oli toinen heitettyään 78,01. Kroatialainen olympiavoittaja Sara Kolak oli paras naisten kilpailussa 62,52 kantaneelle heitolla.

Jena, Saksa:

Kv. kilpailu:

Miehet, keihäs, 19-v: 1) Toni Keränen Suomi 72,43, 2) Norman Plischke Saksa 71,75.