Kenian huiput eivät hyväksy toimintakieltoa, Magakwelle dopingpanna

Kenian huiput eivät hyväksy toimintakieltoa

Kenialaiset yleisurheiluhuiput eivät hyväksy maan yleisurheiluliiton langettamaa puolen vuoden toimintakieltoa kahdelle kansainväliselle manageriyhtiölle.

– Emme hyväksy liiton päätöstä kieltää näiden managereiden toiminta. Tämä on äärimmäinen teko, maratonin entinen ME-mies Wilson Kipsang kertasi urheilijoiden allekirjoittamaa vetoomusta.

Toimintakielto tarkoittaa, että italialaisen Federico Rosan ja hollantilaisen Gerard Van de Veenin managerointifirmat eivät saa edustaa kenialaisia urheilijoita kiellon aikana. Liitto perustelee voimatoimiaan maassa meneillään olevalla dopingtutkimuksella, johon liittyy Rosan ja Van de Veenin edustamia urheilijoita.

Liitto aikoo järjestää managerin huolehtimaan Rosan ja Van de Veenin yhtiöiden urheilijoista toimintakiellon ajaksi. Urheilijat eivät usko, että järjestelmä toimii, eivätkä hyväksy kieltoa.

– Meidän sopimuksemme ovat ja pysyvät voimassa. Jos liitto ei kykene huolehtimaan 20 urheilijan maajoukkueesta, kuinka se pystyy manageroimaan näiden firmojen 250 urheilijaa, urheilijoiden vastineessa todettiin.

9,98 juosseelle Magakwelle dopingpanna

Etelä-Afrikan 100 metrin ennätysmies Simon Magakwe on saanut kahden vuoden dopingpannan kieltäydyttyään antamasta näytettä kilpailun ulkopuolisessa niin sanotussa yllätystestissä.

Magakwe rikkoi viime vuonna 10 sekunnin rajan 100 metrillä. Hän pinkoi Pretoriassa kotimaansa ennätykseksi 9,98.

Magakwen panna tuli voimaan, kun hän ei valittanut Etelä-Afrikan liiton aiemmin talvella tekemästä rangaistuspäätöksestä.