Kemppainen: Tusinalla eväät EM-rajaan, Kaihlajärvi uskoo SE-tuloksiin

Kemppainen: Tusinalla eväät EM-rajaan

Reilut 300 urheilijaa taistelee menestyksestä yleisurheilun SM-halleissa Jyväskylässä lauantaina ja sunnuntaina. Kilpailunjohtaja Esa Kaihlajärvi ja Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppainen povaavat 1-2 Suomen halliennätystä ja EM-hallirajojen alituksia.

– Hipposhallissa kilpailee tusinan verran urheilijoita, jotka eivät ole vielä rikkoneet EM-hallien tulosrajaa, mutta joilla on siihen mahdollisuudet, Kemppainen arvioi.

Tuohon tusinaan kuuluvat pikajuoksijat Ville Myllymäki, Samuli Samuelsson ja Markus Skyttä 60 sekä sadasosan päähän 60 metrin aitojen tulosrajasta 8,20 juossut Reetta Hurske, Kemppainen sanoo. Miesten 60 metrillä raja on 6,70.

– Kenttälajien urheilijoista EM-hallirajaa metsästävät pituushyppääjät Roni Ollikainen, Henri Väyrynen ja Kristian Bäck, kolmiloikkaaja Sanna Nygård (raja 13,75) ja korkeushyppääjä Linda Sandblom (189) sekä kuulantyöntäjä Arttu Kangas (19,80).

Simo Lipsanen ponkaisi viikko sitten pohjoismaisessa maaottelussa halli-SE:n 16,76. Hän ja naisten kolmiloikan halli-SE:n 14,20 haltija Kristiina Mäkelä ovat Kemppaisen ja Kaihlajärven mukaan niitä urheilijoita, joilla onnistuessaan on viikonvaihteessa mahdollisuus SE:n rikkomiseen.

– Edellytyksiä SE-tulokseen on kolmiloikan lisäksi 4 x 200 metrin viestissä, Kaihlajärvi laskee.

200 metrillä raaka karsinta, Peiponen palaa

Kemppainen muistuttaa, että vaikka EM-hallirajoista ja ennätyksistä puhutaan, Hipposhallin kisojen ydin on taistelu Suomen mestaruuksista.

– Aikuisurheilijoille viikonvaihde on hallikauden huipennus pois lukien ne, jotka kilpailevat EM-halleissa. Monessa lajeissa nähdään, tasaisia hyviä, taistoja, johon 200 metrin rata tuo oman mausteensa, Kemppainen sanoo.

– Varsinkin 200 metrillä karsinta on raaka, kun finaaliin mahtuu vain neljä urheilijaa, Kaihlajärvi komppaa.

Kestävyysjuoksumatkoista naisten 3000 metriä on erityisen mielenkiintoinen, sillä rasitusvamman kanssa kamppaillut Johanna Peiponen palaa radalla ja kilpailee ensimmäistä yli puoleen vuoteen. Häntä ovat haastamassa nousukuntoiset Camilla Richardsson ja Oona Kettunen

Lisätiedot