Kemppainen: Prahan EM-kisatavoite on kaksi pistesijaa

Alku takkusi

Suomen kahdeksan urheilijan joukkueen tavoite yleisurheilun sisäratojen EM-kilpailussa Prahassa 5.-8. maaliskuuta on kaksi pistesijaa.

– Jos sattuu se pöljä päivä, mitalin mahdollisuus on olemassa, arvioi Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennusjohtaja Jorma Kemppainen.

Kaksi vuotta sitten Göteborgin EM-halleissa neljä urheilijaa ylsi kahdeksan parhaan joukkoon. Lähimpänä mitalia heistä oli neljänneksi ponkaissut pituushyppääjä Eero Haapala.

Prahassa Suomen väreissä kilpailevat kuulantyöntäjä Arttu Kangas, pikajuoksijat Hanna-Maari Latvala ja Ville Myllymäki, aitajuoksija Nooralotta Neziri, kestävyysjuoksija Sandra Eriksson, seiväshyppääjät Minna Nikkanen ja Wilma Murto sekä kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä.

60 metrin aitojen SE:n 7,98 tällä kaudella juossut Neziri ja 3000 metriä Prahassa juokseva, hyvävireinen Eriksson ovat joukkueen menestyjäehdokkaiden kärkinimet.

Jos joku Suomen joukkueesta yltäisi mitalille, se olisi Suomen ensimmäinen mitali EM-halleista sitten vuoden 2000, kun Timo Aaltonen voitti kuulantyönnön Belgian Gentissä käydyissä kisoissa. Aaltonen oli finaalissa toinen, mutta mitalin väri muuttui, kun Ukrainan Aleksandr Bagatsh jäi kiinni dopingista.

Murto hakee vielä kokemusta

Kemppainen laskee, että Suomen joukkueen kaikilla urheilijoilla on mahdollisuudet edetä jatkoon karsinnasta tai alkueristä.  Osalta se vaatii huippuonnistumista.

– Myllymäellä pitäisi olla väylä auki välieriin, ja Latvalalla jopa pidemmälle. Nikkasen ja Kankaan taas pitää onnistua hyvin päästäkseen finaaliin, Kemppainen sanoo.

Talven mittaan halli-SE:n 14,20 ponkaissut Mäkelä kuuluu Kemppaisen mielestä siihen 14,00-14,30 hypänneiden kolmiloikkaajien kaartiin, joka taistelee finaalipaikosta.

Turussa nuorten SM-kisoissa 17-vuotiaiden ME-korkeutta 447 hätyytellyt Murto, 16, lähtee Prahaan ottamaan tuntumaa aikuisten arvokisoihin

– Murto on joukkueen ainoa selkeä kokemuksen hakija, Kemppainen sanoo.


Minna Nikkanen