Kemppainen odottaa Porista tuntuvia täydennyksiä MM-ryhmään

Kemppainen odottaa Porista tuntuvia täydennyksiä MM-ryhmään

Pekingissä yleisurheilun MM-kisoissa urheilijaa 13-15 suomalaista, Suomen urheiluliiton (SUL) valmennusjohtaja Jorma Kemppainen arvioi Porin Kalevan kisoissa torstaina.

Elokuun 22.-30. päivä käytäviin MM-kilpailuihin matkustavassa ryhmässä on tällä haavaa yksitoista urheilijaa. Kymmenen on jo nimetty ja sunnuntaina Kalevan kisoissa ratkeaa, onko kolmas mieskeihäänheittäjä Ari Mannio vai Teemu Wirkkala.

Joukkueeseen valitaan kaikki, jotka ovat saavuttaneet rajan, tai jotka ovat Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n rankingin perusteella pääsemässä mukaan kisoihin.

– Kalevan kisoissa kilpailee liki tusinan verran sellaisia urheilijoita, joilla on mahdollisuudet nousta joukkueeseen tulosrajan rikkomisen tai rankingin kautta, Kemppainen laskee.

Urheilijoita otetaan kisoihin rankingiin perustuen, jos kyseiseen lajiin ei tule haluttua määrää urheilijoita tulosrajan perusteella.
 

Koska rankingin loppusijoitusten varmistuminen kestää jonkun verran, joukkueen lopullinen nimilista varmistuu vasta 11. elokuuta. Viimeinen mahdollinen tuloksentekopäivä on 10. elokuuta.

Kuortaneella ja Espoossa näyttöpaikat

Kalevan kisojen jälkeen urheilijoilla on Suomessa tilaisuus tehdä MM-kisarajatulos vielä lauantaina elokuun 8. päivä Kuortaneen Loiste Eliittikisoissa tai 10. elokuuta maanantaina Espoossa käytävässä kilpailussa.

Porin Kalevan kisoissa Kemppainen näkee kisavalintaan edellyttävän tuloksen tekoon mahdollisuuksia useilla urheilijoilla.

– Estejuoksussa meillä on kolme ehdokasta, Sandra Eriksson, Camilla Richardsson ja Janne Ukonmaanaho, joka antaa oman näyttönsä 5. elokuuta Kööpenhaminassa, Kemppainen sanoo.

– Aitajuoksussa Nooralotta Neziri on jo rankingin perusteella kiinni MM-valinnassa, mahdollisuudet MM-kisoihin omannee myös hammasleikkauksesta toipuva 400 metrin aitajuoksija Oskari Mörö.

Naisten keihäänheitossa ainakin Sanni Utriaisella ja Heidi Nokelaiselle on viimeisten kisojen perusteella edellytykset joukkueeseen, Kemppainen laskee.

– Miesten pituushypyssä Eero Haapala ja Henri Väyrynen ovat onnistuessaan taistelemassa paikasta joukkueessa, samoin kuin pikajuoksija Hanna-Maari Latvala sekä moukarinheittäjät David Söderberg ja Tuomas Seppänen.

Joukkueessa on tilaa myös yllättäjille, Kemppainen muistuttaa.

MM-joukkueeseen on jo valittu maratoonarit Henri Manninen ja Anne-Mari Hyryläinen, keihäänheittäjät Antti Ruuskanen ja Tero Pitkämäki, kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä, kiekonheittäjä Sanna Kämäräinen, seiväshyppääjä Minna Nikkanen sekä kävelijät Jarkko Kinnunen, Aku Partanen ja Aleksi Ojala.

Linkkejä ja infoa:

MM-kisarankingin seuranta (epävirallinen): 

http://toplist.leichtathletik-mehrkampf.de/

Tavoitellut urheilijamäärät MM-kisoihin lajeittain:

100 ja 200 metriä (56 urheilijaa), 400 ja 800 metriä (48), 1500 metriä ja 3000 metrin esteet (45), 100 ja 110 metrin sekä 400 metrin aidat (40), kenttälajit ja moniottelut (32), viestit 16 joukkuetta. 5000 ja 10 000 metrillä sekä maratonilla ja kävelyissä urheilijat valitaan tulosrajojen perusteella. 

Kalevan kisojen mitalistit kautta aikojen

http://www.tilastopaja.fi/static_html/SM.asp