Kemppainen: "Ilmoitamme Mäkelän ", Myllymäelle tupla

Kemppainen: "Ilmoitamme Mäkelän "

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä saa jo lähes varmuudella valmistautua Portlandin halli-MM-kisoihin, vaikka tulosraja 14,30 jäikin hallikaudella 10 sentin päähän. 

Mäkelä saanee paikkansa joko lajirankingin perusteella, tai viimeistään Urheiluliiton käytössä olevan kiintiöpaikan kautta. 

– Tulemme ilmoittamaan Kristiina Mäkelän MM-kilpailuihin. Sanoisin, että paikka on 90-95-prosenttisen varma, Kemppainen sanoi. 

– Uskoisin, että MM-valinnoissa käytetään maalaisjärkeä. Kristiinan tekemä tulos on kuitenkin suhteellisen korkealla tasolla. 

MM-tulosrajat rikkoneet Wilma Murto, Nooralotta Neziri ja Sandra Eriksson sen sijaan jättävät Portlandin kilpailut väliin ja suuntaavat katseensa kohti ensi kesää. 

– Se on ihan ymmärrettävää, kun ajallinen etäisyyskin sinne on kolme viikkoa, Kemppainen sanoi. 

Tampereen SM-kisoja paikan päällä seurannut Kemppainen ilahtui erityisesti Oskari Mörön ja Matti Monosen komeista comebackeista. 

– Mörö avasi sillä tavalla, että kesän 2014 ja Zürichin EM-kisojen taso voiso olla saavutettavissa, Kemppainen iloitsi. 

– Monosen comeback oli myös pirteä suoritus. Hän voisi hyvin olla EM-kisojen urheilija, miksei kovempienkin kisojen. 

Kemppainen nosti esiin myös Jonna Berghemin juoksun 200 metrillä ja Kristian Bäckin yllätysmestaruuden pituushypyssä. 

– Jonnan juoksu oli oikein lupaava. Kristian Bäckin tuloskin (763) nousee hyvään kategoriaan, kun Tamperen hyppypaikka ei aina ole ollut kaikkien mieleen. 

Myllymäestä ensimmäinen tuplamestari 15 vuoteen

Ville Myllymäestä tuli ensimmäinen tuplamestari miesten pikamatkoilla 15 vuoteen. Myllymäki voitti sunnuntain 200 metrin kisan sadasosalla ennen Samuli Samuelssonia ajalla 21,53. 

– Ei mikään täydellinen kakkonen, kaarteiden kanssa oli ongelmia. Tupla kuitenkin merkitsee tosi paljon. Tietää, että ollaan oikeilla jäljillä kohti kesää. 

Jonna Berghem kirkasti lauantain 60 metrin hopean kultaiseksi 200 metrillä. 

– Yritin keskittyä ekaan sataseen, kun eilen oli vaikea lähtö. Pääsin hyvin vauhtiin ja loppu tuli hyvin, Berghem totesi. 

Nooralotta Neziri voitti kolmannen peräkkäisen SM-kullan pika-aidoissa kauden kärkiajalla 8,10.

– En ole varmaan koska jännittänyt SM-halleja näin paljon. Stressasin tosi paljon, kun tiesin, että Matilda on hyvässä vireessä. 

Matilda Bogdanoff jäi kisan toiseksi ajalla 8,24, ja MM-raja 8,14 jäi kymmenyksen päähän. 

– Päätimme jo ennen kisoja, että en lähde Portlandiin, vaikka raja rikkoutuisi, Bogdanoff sanoi. 

Miesten pika-aidoissa Elmo Lakka juoksi Nezirin tapaan kolmannen peräkkäisen SM-kullan ajalla 7,86. 

– Kaksi perusjuoksua. Alle kasin tulokset ei oikein lämmitä, kun hain parempia aikoja. Omaa ennätystä (7,76) ja MM-rajaa (7,72)tavoittelin, Lakka sanoi.

SM-hallien tulokset